Nieuwsfeed

Australië in shock nadat vandalen 30.000 jaar oude Aboriginal grot bekladden: “Dit kan niet worden hersteld”

In Australië wordt geschokt gereageerd op wat vandalen hebben aangericht in een oeroude grot. Meer dan 30.000 jaar oude Aboriginalkunst werd er beklad met graffiti. “Het kunstwerk is voorgoed beschadigd”, zucht archeoloog Keryn Walshe.

Krantenkoppen in België

Stoïcijns ballenmeisje (16) even beroemd na beslissend doelpunt van Cercle: “Ze hadden me gevraagd om niet te juichen …”

Wat als je als 16-jarig ballenmeisje plots een vierende groep voetbalspelers voor je neus ziet staan? En op hetzelfde moment duizenden dolle supporters in je nek voelt juichen? Dan blijf je stoïcijns kalm, althans in het geval van Zenna. Het meisje kreeg plots de televisiecamera’s op zich na het beslissende doelpunt in de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Gent. Voor

Lees meer »

Veertien verdachten vervolgd voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

In de zaak over gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub Anderlecht, heeft het federaal parket de raadkamer van Brussel gevraagd om het dossier door te verwijzen naar de correctionele rechter. Zo bericht de krant De Tijd woensdag. Het parket vraagt de vervolging van elf personen en drie vennootschappen voor een waaier aan feiten: oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie,

Lees meer »

Olivier Vandecasteele is hongerstaking gestopt

Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die in Iran veroordeeld is tot een celstraf van 40 jaar en 74 zweepslagen na een schijnproces, is niet langer in hongerstaking. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) donderdag gezegd in de Kamer. Zijn gezondheidstoestand zou relatief stabiel zijn, al is hij wel fel vermagerd.

Lees meer »

Brecht Decaestecker stopt als hoofdredacteur Het Laatste Nieuws

Na drie jaar aan het hoofd van Het Laatste Nieuws, stopt Brecht Decaestecker als hoofdredacteur. Dat afscheid komt er in onderling overleg, zegt Nicholas Lataire, directeur van News City. Na verschillende gesprekken gaf Decaestecker aan dat hij de nood voelt de pauzeknop in te drukken en andere wegen op te zoeken. Dat meldt de krant donderdag.

Lees meer »

KIJK. Dramatisch begin voor Anderlecht: N’Diaye al snel van het veld gestuurd na VAR-tussenkomst

De derby kon moeilijker slechter beginnen voor Anderlecht. Paars-wit viel na minder dan tien minuten met z’n tienen nadat Moussa N’Diaye rood kreeg. De linksachter haalde Thierry Lazare neer en mocht aanvankelijk op het veld blijven staan, maar nadien gaf videoref Jasper Vergoote aan dat hoofdscheidsrechter Bram Van Driessche toch best de beelden ging bekijken. Dat gebeurde, waarop Van Driessche

Lees meer »