Nieuwsfeed

Mensen bevroren teruggevonden in auto’s in VS: “Oorlog met moeder natuur”

Er is een “oorlog met moeder natuur” aan de gang in de VS. Zo omschrijven mensen de onmenselijke weersomstandigheden die winterstorm Elliott er veroorzaakt. Mensen sterven er ondertussen in hallucinante omstandigheden.

Krantenkoppen in België

Patrick (65) verliest bijna 20.000 euro na valse mail van Belfius: “Ik dacht dat dit mij nooit kon overkomen”

De 65-jarige Patrick Smets uit Oostduinkerke doet verwoede pogingen om bijna 20.000 euro die van zijn rekening werd gehaald terug te krijgen. Dat gebeurde nadat oplichters hem een levensechte mail stuurden om zijn kaartlezer te vernieuwen en hem vervolgens enkele handelingen lieten doen. “Ik dacht dat dit mij nooit kon overkomen, maar je moet echt alles drie keer controleren of

Lees meer »

Toekomstvoorspeller, navigatiehulpmiddel of kaarsenhouder? Dodecaëder in Kortessem gehuld in mysterie

“Heel zeldzaam”, zo noemt Guido Creemers, hoofdconservator van het Gallo Romeins Museum in Tongeren, het fragment van de dodecaëder dat in een veld in Kortessem is gevonden. Het veelvlak dateert uit de Romeinse tijd en is millennia later nog steeds gehuld in mysterie. “We vermoeden dat we een verklaring moeten zoek in het occulte, het ondergrondse. Romeinen hechtten veel belang

Lees meer »

Doodverklaarde man van ‘Tiger King’-ster Carole Baskin na 26 jaar “levend en wel” gevonden: wat is er gebeurd?

Alle monden vallen open in ‘Tiger King’-land. Don Lewis, de echtgenoot van Carole Baskin (61), blijkt helemaal niet overleden. Dat verklaar de Netflix-ster genoeg zélf in een interview. Na zes jaar huwelijk verdween Don Lewis plots in 1997 en in 2002 werd hij zelfs wettelijk dood verklaard. Er doken de wildste theorieën op en vele ‘Tiger King’-fans geloofden zelfs dat

Lees meer »

REPORTAGE. Belgische holocaustoverlever Simon (91) leidt jongeren rond in Auschwitz: “Pas toch op met die dirigenten van extreemrechtse partijen”

Zijn moeder en zus stierven er in de gaskamer en de dood stond hem – amper 11 – ook op te wachten. Tachtig jaar later keert holocaustoverlever Simon Gronowski (91) terug naar Auschwitz-Birkenau. Waarom? Omdat honderd 17-jarigen zijn spoor volgen in het horrorkamp. “Jongeren, luister niet naar extreemrechts, da’s de wieg van de haat. Laat toch deze gruwel zich nooit

Lees meer »

Jaël (25) dacht dat ze een ‘onschuldige’ keelpijn had, maar het was een vleesetende bacterie: “In plaats van naar festivals te gaan, zat ik thuis met mijn rollator”

Toen Jaël Krijgsman (25) last kreeg van haar keel, zag ze er weinig kwaad in. Tot de pijn steeds erger werd en ze uiteindelijk op de spoeddienst belandde. Ze bleek een streptokokkeninfectie te hebben, ook wel bekend als de vleesetende bacterie. “Volgens de artsen is het een wonder dat ik het overleefd heb, en er zonder een amputatie vanaf ben

Lees meer »

Brighton weert humeurige Trossard uit selectie: “Hij stapte zomaar van het trainingsveld toen hij voelde dat hij niet zou spelen”

Op een nieuwe hattrick tegen Liverpool hoeft Leandro Trossard morgen niet te hopen. Zijn trainer bij Brighton heeft hem gestraft wegens onprofessioneel gedrag. Hij moet apart trainen en behoort niet tot de wedstrijdselectie. “Hij verliet vorige week zomaar de training toen hij voelde dat hij niet zou spelen tegen Middlesbrough”, zegt Roberto De Zerbi. Brighton is het humeur van Trossard

Lees meer »