Nieuwsfeed

Wandelaar omgekomen in Pyreneeën na val in ravijn

Een 67-jarige wandelaar is maandag omgekomen toen hij tijdens een wandeling aan de klif van Pène Haute, nabij de Franse gemeente Hèches in het departement Hautes-Pyrénées in een ravijn viel. Dat melden de hulpdiensten.

Krantenkoppen in België

Marc Overmars, amper 49, heeft ‘onherstelbare hartschade’: hoe ongewoon is dat? En moet elke veertiger op controle?

Marc Overmars (49), sportief directeur bij voetbalclub Antwerp, heeft onherstelbare schade opgelopen aan zijn hart. Eind vorig jaar kreeg hij een hartaanval: hoe ongewoon is dat op die leeftijd? En kan dat komen door de stress? Overmars kreeg immers bakken kritiek nadat was uitgekomen dat hij dickpics naar vrouwelijke collega’s gestuurd had. Sofie Gevaert, hoofd cardiologie UZ Gent, legt uit.

Lees meer »

Man die komt ‘solliciteren’ bij minister Verlinden thuis voor functie drugscommissaris opgesloten in psychiatrie

Het Antwerps parket heeft zijn vizier gericht op een 32-jarige man die verleden maandag aanbelde bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De man zou hebben willen solliciteren bij haar voor de functie van ‘nationaal drugscommissaris’, een functie die nog maar recentelijk in het leven werd geroepen. Daarbij zou hij zich verbaal nogal hebben laten horen.

Lees meer »

LIVE KASTEELCROSS. Grote namen ontbreken: Merlier, Kuypers en wereldkampioen gravel Vermeersch zijn publiekstrekkers

Met de Kasteelcross van Zonnebeke staat de voorlaatste Exact Cross van het seizoen op het programma. De grote namen ontbreken, maar net daarom kan het extra spannend worden. Naast Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier en Gerben Kuypers, dit seizoen al winnaar in Essen, is wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch de publiekstrekker. Bij de vrouwen komt het wellicht tot een

Lees meer »

GETEST. Onze autokenner reed met de enige Citroën Oli ter wereld: “Hét prototype voor een betaalbare elektrische gezinswagen”

Heeft Citroën het licht gezien terwijl alle andere merken dwalen? “We moeten terug naar de eenvoud. Naar goedkoop.” Vind bij andere merken maar eens marketingboys die dat durven zeggen. Onze autokenner Joost Bolle mocht exclusief op pad met het enige exemplaar ter wereld van de Citroën Oli. Het soort auto dat in de toekomst iedereen betaalbare, elektrische mobiliteit wil gunnen.

Lees meer »

Europese gasprijs verder omlaag door verwachting zachter weer

De Europese gasprijs is woensdag verder gedaald, mede door de verwachting dat er zachter weer aankomt in Europa waardoor minder gestookt hoeft te worden. De prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs is nu al drie dagen op rij aan het dalen. Sinds begin dit jaar is sprake van een daling met circa een kwart.

Lees meer »

INTERVIEW. Jan Rodts, de man die Vlaanderen leerde vogelen, gaat met pensioen: “Door steeds vogels te redden, werden mijn kinderen en ik bedreigd. Maar ik zou het zo opnieuw doen”

Of hij nu een tweeloop op zich gericht krijgt, dan wel een dreigbrief in de brievenbus vindt: Jan Rodts (60) beschermt al decennialang koppig en volhardend vogels. Als directeur, voorzitter en woordvoerder is hij al 34 jaar lang het gezicht van Vogelbescherming Vlaanderen. Nu gaat hij met pensioen en geeft hij zijn leven een drastisch nieuwe wending.

Lees meer »

IN BEELD. Zo herken je de beste croissants aan de binnen- én buitenkant. “Het is het moeilijkste dat je als bakker kan maken”

Gisteren trapten de Ambassadeurs du Pain de ‘Week van de Croissant’ af door 49 bakkers te verzamelen in Namen. Het doel? Op zoek gaan naar de lekkerste croissants. Hoe herken je een goede croissant aan de buiten- en binnenkant? En verschillen ze hier met de Franse? Onze journaliste zocht het uit tussen alle deelnemers. “Als croissants mislukken, dan mislukken ze

Lees meer »

Mama van Rahma (18), die aan CO-vergiftiging overleed: “Samen met mijn zoontje droeg ik haar nog uit de douche en begon haar te reanimeren”

De mama van de 18-jarige Rahma, die zaterdag aan een CO-vergiftiging stierf, is radeloos. “Iedereen zag haar graag. Ook voor haar 9-jarige broertje zorgde ze altijd zo goed.” Nassira, die net als zoontje intussen het ziekenhuis mocht verlaten, doet het relaas van die vreselijke zaterdagnamiddag. Intussen reageren ook Rahma’s klasgenoten en leerkrachten vol ongeloof.

Lees meer »

Dit jaar nog 1.600 nieuwe werknemers gezocht: de vacatures bij de NMBS lopen als een trein

De NMBS hoopt dit jaar 1.600 nieuwe werknemers aan te trekken. Dat zijn er nog eens 300 meer dan vorig jaar, toen het ook al razend druk was op de dienst ‘aanwervingen’. Van treinbegeleiders, machinisten, stationschefs, onderhoudstechnici, tot commercieel bedienden en luisterend oren op de klantendienst: iedereen is welkom. Veel gepensioneerden zwaaien af en om dagelijks 3.800 treinen te laten

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Rechters sturen kinderen naar vzw waar ze verplicht worden te spelen met ouder die hen mishandelde: “Dochter liep daar trauma op”

Al jaren sturen rechters kinderen naar een vzw waar ze verplicht worden om te spelen met de vader of moeder die hen mishandelde of verwaarloosde. Over hoe veilig dat verloopt, rijzen vragen. “Wat daar gebeurt, is niet gezond voor onze kinderen”, getuigen ouders. Wij zochten uit wat er aan de hand is en deden opmerkelijke ontdekkingen. “Of onze vzw ooit

Lees meer »

Beelden tonen hoe vechtjassen agenten te lijf gaan in Leopoldsburg: “Tweede keer op rij dat we jaar starten met politiegeweld”

Er zijn beelden opgedoken van de vechtpartij in Leopoldsburg waarbij vijf politieagenten gewond raakten. De agenten waren zaterdagnacht opgeroepen om tussen te komen bij een gewelddadig conflict toen de amokmakers zich tegen hen keerden. “We waren het jaar liever anders gestart”, zegt commissaris Eric Cenens die vorig jaar veel geweld zag gepleegd worden tegen zijn korps. Twee personen mochten na

Lees meer »

“Na overlijden van ons zoontje Loïc, schijnt de zon opnieuw”: Nicolas en Melissa verwelkomen derde kindje én openen nieuwe horecazaak

“We hebben onze kleine leeuw van Vlaanderen moeten loslaten, ondanks het feit dat hij zo gevochten heeft.” Dat bericht stuurden Nicolas Depoortere en Melissa Casier, vandaag beide 34 jaar, in de zomer van 2019 de wereld in. Ze moesten afscheid nemen van hun driejarig zoontje Loïc na een tragisch ongeval. Met de geboorte van hun derde kindje Rémi én een

Lees meer »