Nieuwsfeed

500 bezoekers geëvacueerd uit IKEA in Zaventem na voertuigbrand in parking

500 bezoekers zijn geëvacueerd uit de IKEA op de Weiveldlaan in Zaventem na een voertuigbrand in de ondergrondse parking. Enkele medewerkers hebben de brand zelf geblust, waardoor de klanten maar een half uur moesten wachten. Niemand raakte gewond.

Krantenkoppen in België

“CIA-chef bezocht Kiev en sprak met Oekraïense president”

De directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, heeft eind vorige week in het geheim een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev. Hij praatte president Volodimir Zelenski persoonlijk bij over wat de CIA denkt dat de Russische plannen zijn voor de komende maanden, schrijft The Washington Post op basis van overheidsbronnen.

Lees meer »

Omstreden tv-maker Cheeru Mampaey op zoek naar nieuw internetfenomeen: “Vlaamse influencer die Beyoncé kan uitdagen tot een dansje, daar droom ik van”

Een nieuw soort talentenjacht is geboren. In de docu-reeks ‘Ik Ga Viraal’ gaat Cheeru Mampaey (40) straks niet op zoek naar een zanger of tv-persoonlijkheid, maar naar een influencer die het internet, en dan liefst wereldwijd, kan veroveren. “Dat hoeft niet de knapste verschijning te zijn”, zegt Cheeru. “We zoeken in de eerste plaats mensen die iets kúnnen.”

Lees meer »

180.000 meldingen op Brusselse FixMyStreet-app sinds lancering

Sinds de lancering in 2013 stroomden er al bijna 180.000 meldingen binnen op FixMyStreet, de app van NetBrussel waarmee Brusselaars problemen kunnen signaleren in hun woonomgeving. Dat blijkt uit een onderzoeksproject van VUB-criminologen Iris Steenhout en Lior Volinz, waarin onder andere wordt nagegaan of de app aan de verwachtingen van de Brusselaars voldoet.

Lees meer »

Stad Tongeren grijpt in om voortbestaan van internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren

Het stadsbestuur van Tongeren moet ingrijpen om het voortbestaan van de internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren. Een groot deel van de verkopers vergrijst, de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er minder antiek in omloop is en de laatste warme, overdekte markthal zal binnenkort verdwijnen. Het stadsbestuur gaat de komende weken samenzitten met experten en antiekhandelaars om oplossingen te zoeken voor

Lees meer »

Politie pakt de laatste ‘godfather’ van de maffia op na klopjacht van 30 jaar: wie is Matteo Messina Denaro, die al mensen wurgde op zijn 18e en zijn vingerafdrukken liet verwijderen?

Een klopjacht van dertig jaar is maandagochtend geëindigd in een privéziekenhuis in Sicilië. Matteo Messina Denaro (60), baas van de maffiaclan Cosa Nostra en een van de meest gezochte mensen ter wereld, werd er van een ziekenhuisbed in de dagkliniek van Palermo gehaald. Nu kan de Italiaanse politie beginnen met de ontrafeling van het netwerk dat de ‘laatste godfather’ beschermde.

Lees meer »

Othman El B. wil politie helpen in plaats van oorlog tegen Nederlandse drugsmaffia te beginnen: “Hij weet dat hij van hen niet kan winnen”

De vermeende drugsbaron Othman El B. wil de moord op zijn 11-jarig nichtje Firdaous wreken door samen te werken met de politie. Zelf wraakacties opzetten is niet de stijl van Othman El B. Hoe geloofwaardig is hij echter wanneer hij beweert niets met drugshandel te maken te hebben, terwijl hij over drie weken terechtstaat voor de invoer van 1,3 ton

Lees meer »

Wat is een darmspoeling? En kan je het zelf? “Voor klassieke constipatie geen langetermijnoplossing, maar het heeft wél voordelen”

Heel wat bekende wereldsterren zoals Katy Perry of Paris Hilton zweren bij een darmspoeling als onderdeel van hun gezondheidsroutine. “Wees voorzichtig met aanbieders die je gewoon op straat tegenkomt”, waarschuwt professor Danny De Looze. “Soms kan de darmwand scheuren.” Waarom zou je zo’n darmspoeling overwegen? En hoe weet je dat het veilig is? De professor zet de voor- en nadelen

Lees meer »

Voormalig FBI-agent aangeklaagd voor witwassen van geld van Russische oligarch

Een voormalige hooggeplaatste FBI-agent en een andere Amerikaanse burger zijn aangehouden omdat ze illegale hulp zouden hebben verschaft aan een Russische oligarch. De twee mannen zouden miljardair Oleg Deripaska geholpen hebben om geld wit te wassen, om op die manier sancties te omzeilen die werden uitgevaardigd na de inval door Rusland in Oekraïne. Dat laat het parket van New York

Lees meer »