Nieuwsfeed

Minstens 60 doden na gewelddadige confrontaties in Zuid-Soedan

Bij gewelddadige confrontaties in Zuid-Soedan zijn volgens de autoriteiten minstens 60 mensen gestorven, onder wie veel vrouwen en kinderen. Daarboven zijn 20 mensen gewond geraakt na een aanval van enkele honderden strijders van een jeugdmilitie in de oostelijke stad Pibor, in de deelstaat Jonglei. Dat heeft een regionale parlementsvoorzitter dinsdag gezegd aan het Duits persagentschap DPA. De confrontaties houden aan, klinkt het.

Krantenkoppen in België

“Ze waren met 12 en niet met 11”: Alderweireld hekelt ref Lardot na bekernederlaag bij Union, dat zelf ook nog prikje uitdeelt

Het venijn zat in de staart: met een welgemikte kopbal slaagde Bart Nieuwkoop erin voor Union toch een goede uitgangspositie af te dwingen in een voor de rest spektakelarme wedstrijd. Union strafte zo een behoudend Antwerp af met 1-0. Na de wedstrijd was Rode Duivel Toby Alderweireld bijzonder streng voor scheidsrechter Jonathan Lardot. “Ik vind het vooral opvallend dat de

Lees meer »

Meisje van 18 overleden na CO-vergiftiging in Ganshoren

Een 18-jarig meisje dat in kritieke toestand in het ziekenhuis was beland door een CO-vergiftiging, is overleden. Dat bevestigen politie en parket aan VRT NWS. De tiener was onwel geworden in de badkamer van een appartement in Ganshoren, Brussel. Ook haar moeder en broer belandden in het ziekenhuis, maar zij zijn niet levensgevaar.

Lees meer »

2,8 miljoen voor Barça en Real… en 4 miljoen voor Piqué: hoe Shakira’s ex de grote winnaar is van de Supercopa

De Spaanse Supercup werd gewonnen door FC Barcelona. Maar een andere winnaar van de ‘Final Four’ die afgewerkt werd in Riyad, is Gerard Piqué. Met zijn investeringsbedrijf Kosmos Holding houdt de Spaanse ex-voetballer daar een commissie van maar liefst 4 miljoen euro aan over, waar finalisten Barça en Real het met elk 2,8 miljoen moeten stellen. Valencia krijgt 1,7 miljoen,

Lees meer »

Karin Jacobs begrijpt niets van heersende schoonheidsideaal: “Je van jongsaf laten volspuiten met fillers, het idee alleen al”

“Endometriose is géén kanker, maar als je pech hebt, ben je in drie dagen dood.” Dus liet Karin Jacobs (62) haar baarmoeder en eileiders wegnemen, waardoor ze op haar 42ste in de menopauze terechtkwam, zónder last te hebben van vapeurs. Twintig jaar later speelt ze in een komedie met de naam… ‘Vapeurs’. In een interview met ‘Dag Allemaal’ vertelt de

Lees meer »

Slimme camera vervangt handscanner aan kassa’s van Colruyt in Halle

In de Colruyt-winkel in Halle is vanaf vandaag een ‘easy check out’-kassa te vinden, waar het personeel zijn handscanner grotendeels achterwege mag laten. Een camera boven de kassa scant, aan de hand van artificiële intelligentie, de producten die van de ene in de andere kar worden overgeladen. Het gaat nog om een test, maar de retailer plant het systeem later

Lees meer »