Nieuwsfeed

Roger Housen: “De helden van 2022 zijn de Oekraïeners die moedig weerstand blijven bieden tegen de barbarijen van het Russische leger”

Als kolonel op rust overschouwde hij het slagveld in Oekraïne en gaf tekst en uitleg bij de Russische aanvallen en het Oekraïense verzet. Maar hij waarschuwde ook geregeld voor de propaganda-oorlog die aan twee kanten wordt gevoerd. Dit was het jaar van ex-kolonel Roger Housen (62).

Krantenkoppen in België

Nu troonopvolgster hersendood zou zijn: “Alleen een mirakel kan de Thaise monarchie nog redden”

In Thailand wordt in alle hevigheid gebeden voor prinses Bajrakitiyabha (44), het oudste kind van koning Vajiralongkorn (70), die volgens bronnen klinisch dood is. Haar overlijden kan een ernstige opvolgingscrisis veroorzaken, gezien Bajrakitiyabha getipt werd als regentes voor de enige erkende, maar zwaar autistische zoon van de koning. Hoe kon het zover komen, en hoe moet het nu verder met

Lees meer »

Tenger Peerke, kampioen van de roofmoord: “De cipiers redden hem op het nippertje en hij at snel zijn papier met bekentenissen op”

“De misdaad zat in zijn familie. Hij kreeg het met de paplepel mee. Hij heeft zijn leven lang niets anders gedaan dan roven en moorden”, zegt advocaat Luk Truyens over zijn meest beruchte cliënt, Petrus ‘Peerke’ Verhaert. De ‘schrik van de Kempen’ werd veroordeeld voor vier roofmoorden, maar had ook andere misdaden op zijn palmares: “Hij verkrachtte een buurvrouw en

Lees meer »

Franse kustwacht redt 45 mensen uit Kanaal

De Franse kustwacht heeft dinsdagnamiddag 45 migranten gered die in nood raakten terwijl ze het Kanaal probeerden over te steken. De kustwacht kon hen aan boord brengen van een patrouilleboot en naar de haven van Calais brengen, zo meldt de maritieme prefectuur woensdag. Daar werden ze opgevangen door de brandweer en grenspolitie.

Lees meer »

Stijn Meuris over de tragische dood van zijn vriendin: “Ik heb Lidia weggehaald uit therapie. Een paar dagen later was ze er niet meer”

Trouwe fans van ‘Het huis’ zijn gewaarschuwd. Het bezoek van Noordkaap-zanger Stijn Meuris (58) hakt er maandagavond behoorlijk hard in. Als de ‘brulboei’ van Neerpelt, zoals hij zelf niet wil worden genoemd, een paar keer geen woord meer gezegd krijgt en tegen tranen vecht, weet je genoeg. Stijn praat dan ook over zijn bijna-doodervaring, de plotse dood van zijn vader

Lees meer »

“Optimisme goed? Niet als het over geldzaken gaat”: financieel expert legt uit hoe je in 2023 je budget onder controle houdt

De energiefacturen blijven de Vlaming opzadelen met kopzorgen, en onze winkelkar raakt steeds minder gevuld voor hetzelfde budget. 2022 was niet het vrolijkste jaar voor onze portemonnee en ook komend jaar zal moeilijk worden, vreest financieel expert Els Lagrou. “Maar dat wil niet zeggen dat we machteloos moeten toekijken hoe alle rekeningen op ons afkomen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Lees meer »

Man (46) uit Sint-Katelijne-Waver krijgt voorwaardelijke straf voor maandenlange verkrachting en bedreiging van jobstudente (18)

Een man van 46 uit Sint-Katelijne-Waver krijgt een voorwaardelijke celstraf van 4 jaar voor de verkrachting van een jobstudente van 18. De correctionele rechtbank van Mechelen bevond de man schuldig, maar hij moet voorlopig niet naar de gevangenis. De dader is ook veroordeeld voor voyeurisme, het verspreiden van naaktbeelden zonder toestemming en belaging.

Lees meer »