Nieuwsfeed

Van Aert klopt Van der Poel na bloedstollend duel in Heusden-Zolder, Nederlander schiet in sprint uit klikpedaal

Wout van Aert heeft de Superprestigemanche in Heusden-Zolder gewonnen. De Belgische kampioen haalde het na een bloedstollend duel in de sprint van Mathieu van der Poel. De Nederlander schoot in volle sprint uit z’n klikpedaal.

Krantenkoppen in België

Man (65) gaat tegen echtgenote door het lint na Okra-activiteit: “‘Ik snij je kop eraf’, riep hij met een machete in de hand”

Maar liefst 43 jaar was hij ‘gelukkig’ getrouwd. Maar toen hij op 19 augustus vorig jaar thuiskwam na een Okra-activiteit, zijn bij de 65-jarige R.M. uit Kasterlee de stoppen doorgeslagen. “Hij zat zijn vrouw achterna met een machete en riep dat hij haar kop er zou afsnijden”, schetst aanklager Bo Piedfort. Zelf wijst hij met een beschuldigende vinger naar zijn

Lees meer »

Oekraïne verbiedt hoge functionarissen in buitenland op vakantie te gaan

De Oekraïense regering heeft de hoge functionarissen en alle gekozen functionarissen, inclusief vrouwen, verboden om tijdens de Russische invasie op vakantie naar het buitenland te gaan. De regering heeft dit beslist omdat er recent heel wat schandalen opdoken waarbij belangrijke leiders betrokken waren. “Een regeringsresolutie daarover is vrijdag al in werking getreden”, zei de Oekraïense grenswachtwoordvoerder Andriy Demtsjenko aan AFP.

Lees meer »

Strijd om inzending voor Songfestival barst vanavond los

Deze week staat bij VRT volledig in het teken van het Songfestival. Van maandag tot vrijdag krijg je in ‘Eurosong 2023’ telkens enkele nummers van de deelnemende artiesten te horen. Vanavond bijt Loredana de spits af, met haar songs ‘Dream in Colours’ en ‘You Lift Me Up’. Later deze week stellen ook Chérine, Hunter Falls, Ameerah, gala dragot, Gustaph en

Lees meer »

Economen: “Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar”

De Brexit kost de Britse economie zo’n 100 miljard pond per jaar, hebben economen van data- en persbureau Bloomberg uitgerekend. Omgerekend is dat bijna 114 miljard euro. Het vertrek van de Britten uit de Europese Unie laat zich volgens de deskundigen op meerdere manieren voelen. Zo staan de investeringen onder druk en kampen Britse ondernemingen met een groot tekort aan

Lees meer »

Glitters op Afrikaanse wonden

15:23 Elf hedendaagse kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora tonen met ‘In the Black Fantastic’ in de Rotterdamse Kunsthal schitterende en glinsterende kunst. Maar de onderliggende boodschap is de onrechtva…

Lees meer »

Poetin beschuldigt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegenheid van Holocaustherdenking

De Russische president Vladimir Poetin heeft ter gelegenheid van de Internationale Dag ter herdenking van de Holocaustslachtoffers “de neonazi’s in Oekraïne” beschuldigd van misdaden tegen burgers. “De lessen uit de geschiedenis vergeten leidt tot de herhaling van verschrikkelijke tragedies. Het bewijs is te vinden in de misdaden tegen burgers, de etnische zuiveringen en de strafacties die door neonazi’s in Oekraïne

Lees meer »

In corruptieschandaal genoemde Tarabella: “Vermoeden van onschuld wordt met voeten getreden”

Europees Parlementslid Marc Tarabella, die genoemd wordt in het corruptieschandaal Qatargate en woensdag uit de PS en de Europese S&D-fractie werd gezet, richt zich donderdag in een brief tot de parlementscommissie die zich moet buigen over de vraag om zijn immuniteit op te heffen. Hij betreurt dat zijn vermoeden van onschuld niet lijkt te worden gerespecteerd en schreeuwt zijn onschuld

Lees meer »