Nieuwsfeed

Wie moet de troon bestijgen? Instorten van kroonprinses legt koninklijke crisis in Thailand bloot

Het Thaise hof zit met de handen in het haar. Nu bekend raakte dat prinses Bajrakitiyabha (44) is ingestort en in het ziekenhuis ligt, worden steeds meer vragen gesteld bij de toekomst van de monarchie. Zo blijkt niemand te weten wie koning Maha Vajiralongkorn (70) moet opvolgen als er een einde komt aan zijn bewind. Nochtans zijn er meerdere rechtmatige erfgenamen, zoals de vorst z’n enige zoon. Achter de schermen veroorzaakt het een crisis die het voortbestaan van de Thaise monarchie bedreigt.

Krantenkoppen in België

“Alleen ambtenaren kunnen een woon-zorgcentrum betalen zonder te hebben gespaard”: Paul D’Hoore legt uit hoe je voldoende opzij zet voor je pensioen

Uit cijfers van de financiële toezichthouder FSMA blijkt dat de gemiddelde Belg een vermogen van 58.635 euro heeft opgebouwd wanneer hij met pensioen gaat. Maar… die spaarpot is ongelijk verdeeld. Heel wat Vlamingen hebben weinig of niks opzijgezet. Kom je dan toe met een pensioen van 1.200 euro? Financieel expert Paul D’Hoore legt in Dag Allemaal één en ander uit.

Lees meer »

Na zware aanvaring zet Brighton-coach deur weer op een kier voor Leandro Trossard: “Ik denk niet dat ik een fout heb gemaakt”

Na de vlammende woordenwisseling nu de verzoenende taal. Als we Brighton-trainer Roberto De Zerbi op zijn woord mogen geloven, dan staat Leandro Trossard (29) nog niet helemaal buitenspel bij zijn Engelse club. De Rode Duivel stuurt aan op een transfer. En botste nadien zwaar met zijn coach. “Sorry voor deze situatie”, zegt De Zerbi. Ook zonder zijn sterspeler blijft Brighton

Lees meer »

“We weten niet hoeveel mensen vandaag te veel betalen voor wat ze verbruiken”: hoe weet je of je voorschotfactuur te hoog is?

De energieprijzen bevinden zich al enkele maanden in dalende lijn. Daarom gaan er stemmen op om ook de voorschotfactuur te laten dalen. Regeringspartij Vooruit diende een wetsvoorstel in om energieleveranciers te verplichten hun voorschotten te verlagen. Maar vooraleer het zover is, doe je er goed aan zelf uit te vissen of je voorschot vandaag te hoog ligt of niet. Energie-expert

Lees meer »

REPORTAGE. In de Vuurtorenwijk in Oostende: “Het is niet omdat ge iets duurs koopt… Allez, ge hebt Oostende niet gekocht, hé”

“Wie komt er nu aan de kust wonen en is zo ‘stoem’?” De vuurtoren van Oostende mag niet meer schijnen op de chique flats ernaast, nadat enkele bewoners daarover hebben geklaagd. Onbegrijpelijk, vinden de buren die wij spraken. Er is prompt een petitie gestart om het licht terug te halen. “Nu is er een stukje romantiek weg.” Onze reporter trok

Lees meer »

“Zwarte koffie is de meest vervuilende soort koffie die we drinken, op één na”: hoe beperk je de schade zonder je shot cafeïne te schrappen?

Die ochtendkop zwarte koffie is misschien vriendelijk voor jouw humeur, maar net dat tikkeltje minder vriendelijk voor het milieu. Al is zijn romige broertje de cappuccino dat nog minder. Koffie heeft een grote impact op de planeet, maar dankzij vijf kleine zaken om op te letten, verzeker je die cafeïne wél van een plaatsje in de toekomst. Hoe drink je

Lees meer »

WEERBERICHT. Kletsnatte regendag met rukwinden

Geen weer om een hond door te jagen zaterdag, want we krijgen een kletsnatte regendag. Het KMI verwacht op de meeste plaatsen neerslag tussen 10 en 15 l/m². In het zuiden van het land kan de totale neerslaghoeveelheid zelfs oplopen tot rond 20 l/m².

Lees meer »

Politie verspreidt naam en foto van verdachte van schietpartij in Nederlandse Zwijndrecht: “Hij is vuurwapengevaarlijk”

De Nederlandse politie heeft vanochtend de identiteit van de vermoedelijke schutter bij een Zwijndrechts winkelcentrum bekendgemaakt. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij is 1,70 meter lang en nog altijd spoorloos. De politie verdenkt Vuong van het neerschieten van een 66-jarige moeder en haar 38-jarige dochter op klaarlichte dag bij winkelcentrum Walburg in het Nederlandse Zwijndrecht. Bij het

Lees meer »

Hitserie ‘The last of us’ maakt tongen los door ‘zombieschimmel’ die écht bestaat: moeten we vrezen voor een schimmeluitbraak onder mensen?

Een overdraagbare infectie die je plotsklaps tot zombie maakt? Het klinkt als een horrorfilm, maar het fenomeen bestaat in de insectenwereld ook écht. In de spraakmakende HBO-serie ‘The last of us’ raakt de mensheid dan weer volledig bezeten door een besmettelijke schimmel, een schimmel die bovendien niet verzonnen is. Moeten we vrezen voor zo’n schimmeluitbraak onder mensen? En hoe herken

Lees meer »

KIJK LIVE. Eerste satellietlancering in Europa met missie van Virgin Orbit

Als een raket naar de ruimte gaat, gebeurt dat meestal vanaf een verre lanceerbasis als Cape Canaveral (Verenigde Staten), Bajkonoer (Kazachstan) of Kourou (Frans-Guyana). Maar vanavond worden er voor het eerst satellieten vanuit West-Europa in een baan rond de aarde gebracht. De lancering gebeurt ten zuiden van Ierland, boven de Atlantische Oceaan. De gloed daarvan is mogelijk ook vanuit België

Lees meer »