Nieuwsfeed

Chinese straaljager nadert tot op zes meter van Amerikaans verkenningsvliegtuig: “Onveilig manoeuvre”

Tijdens een vlucht boven de Zuid-Chinese Zee is een Chinese straaljager tot minder dan 6 meter genaderd van een Amerikaans verkenningsvliegtuig. USINDOPACOM, de militaire leiding van de Verenigde Staten in de regio, hekelt het “onveilige manoeuvre”.

Krantenkoppen in België

Zorgwinkelketen Goed lijdt miljoenenverlies, CM steekt kapitaal toe

Goed, het netwerk van apotheken en thuiszorgwinkels van de CM, heeft op drie jaar tijd 37,6 miljoen euro nettoverlies geleden, zo bericht De Tijd vandaag steunend op het jaarverslag van Goed. Aan de basis van het verlies liggen de zware concurrentie en een moeizame fusieoperatie. CM Vlaanderen ziet zich genoodzaakt om de zorgwinkelketen kapitaal toe te steken.

Lees meer »

Oekraïne moet nog even wachten op Leopard-tanks

De Ramstein-top heeft niet opgeleverd wat Oekraïne had gehoopt. De Leopard-tanks staan nog altijd on hold. Toch wordt blijft het de verwachting dat Duitsland uiteindelijk het licht op groen zet. Maar de oorlog zal lang duren, waarschuwt de Amerikaanse stafchef.

Lees meer »

Remco Evenepoel, die zelfs regenboogschoenen draagt op ploegvoorstelling, blikt vooruit: “Hoop na de Giro nog wat in België te kunnen rijden”

Gedaan zijn de dagen van zonnige trainingsuren in Spanje. Op de ploegvoorstelling – waar hij zelfs aangepaste regenboogschoenen droeg (zie video verder in dit artikel) – blikte Remco Evenepoel zonet vooruit naar het nieuwe seizoen, waarin de Ronde van Italië zijn (eerste) grote doel wordt. “Waar ik van droom? Het podium halen of winnen, maar er kan veel gebeuren in

Lees meer »

KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak

De procureur-generaal van New York heeft een rechter gevraagd om sancties op te leggen aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, zijn volwassen kinderen, de Trump Organization en hun advocaten. Ze doet dat vanwege hun ‘aantoonbaar onjuiste’ antwoorden op haar fraudezaak van 250 miljoen dollar tegen hen. Op nieuwe videobeelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe Trump zich tijdens

Lees meer »

Man die komt ‘solliciteren’ bij minister Verlinden thuis voor functie drugscommissaris opgesloten in psychiatrie

Het Antwerps parket heeft zijn vizier gericht op een 32-jarige man die verleden maandag aanbelde bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De man zou hebben willen solliciteren bij haar voor de functie van ‘nationaal drugscommissaris’, een functie die nog maar recentelijk in het leven werd geroepen. Daarbij zou hij zich verbaal nogal hebben laten horen.

Lees meer »

Franse influencer (23) wil in ons land euthanasie plegen, arts reageert: “Niet de bedoeling dat België sterfbed van Fransen wordt”

Een YouTuber zorgt in Frankrijk voor ophef nadat ze eerder deze maand deelde dat ze stappen heeft ondernomen om in België euthanasie te plegen. De 23-jarige Olympe (niet haar echte naam, red.) wil haar leven beëindigen vanwege mentale problemen. Zo lijdt de jonge vrouw onder meer aan een identiteitsstoornis. Volgens de Brusselse arts Yves de Locht is het echter niet

Lees meer »

De Red Lions straks back-to-back wereldkampioen? Inkijk in het indrukwekkende palmares van de échte Gouden Generatie die altijd maar meer en meer wil

Het palmares blinkt straks mogelijk nóg wat feller. De Red Lions kunnen in India voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioen hockey worden, maar dan moeten ze wel voorbij Duitsland (14u30, live bij HLN.be). Maar spreek gerust nu al van een ‘Gouden Generatie’, want de prijzenkast is stilaan om van te duizelen. “Ik herhaal het: deze groep is uniek.”

Lees meer »

Zo klinkt het zangdebuut van ‘Familie’-actrice Caroline Maes: “James Cooke vertelde het me pas op de persconferentie”

Oude liefde roest niet en dus keert Caroline Maes (46) na 20 jaar terug naar het theater. Vanaf vrijdag 27 januari speelt de ‘Familie’-actrice mee in ‘Vapeurs 4 – Op Safari’ van Backstage Producties, het theatergezelschap van o.a. James Cooke en Dirk Van Vooren. “Even een frisse wind, dat doet deugd. Ik sta nu ook opnieuw met veel meer enthousiasme

Lees meer »

Relatietherapeuten over de geheimen van hun lange relatie en wat jongeren nog van hen kunnen leren: “In een relatie moet je ook afstand houden”

“Liefde kan geen werkwoord zijn, want het is een zelfstandig naamwoord.” Dat kreeg Alfons Vansteenwegen (81) ooit te horen. Hij die al 35 jaar met die boodschap de baan op gaat. Hij die al 51 jaar samen is met Maureen Luyens (75) – óók psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut. Samen buigen ze zich over liefde en relaties anno 2023.

Lees meer »