Nieuwsfeed

Schade aan Oekraïens elektriciteitsnetwerk is groot na Russische bombardementen

Het Oekraïense elektriciteitsnetwerk heeft grote schade opgelopen als gevolg van de Russische beschietingen. Dat zegt de Oekraïense operator Ukrenergo.

Krantenkoppen in België

Hoop op overleven­den van vliegtuig­crash Nepal nihil, ontroeren­de verhalen over passagiers duiken op

Het is erg onwaarschijnlijk dat er nog overlevenden van het vliegtuigongeval in Nepal worden teruggevonden, dat is door de lokale overheid medegedeeld. “We bidden voor een wonder. Maar de hoop dat we iemand levend terugvinden is nihil.” Ondertussen duiken tragische verhalen over de passagiers op. “Ze was in de voetsporen van haar man getreden die zestien jaar gelden ook was

Lees meer »

Ploegbaas en afvalbeheerder Net Brussel voor rechter na zelfdoding van werknemer: aanklager eist 6 maanden cel en geldboete

Het Brusselse arbeidsauditoraat eist 6 maanden cel tegen een ploegbaas van Net Brussel. Michel N. staat samen met zijn werkgever terecht voor onopzettelijke doodslag nadat een van de werknemers van de Brusselse afvalbeheerder uit het leven was gestapt, vermoedelijk door pesterijen op het werk. Maar zowel de leidinggevende als Net Brussel wast zijn handen in onschuld. “Wij hebben niets te

Lees meer »

Daarom mag je nooit je benen kruisen bij de kapper

Voor de meeste mensen gaat een kappersbezoek gepaard met een beetje stress. Want je bent nooit honderd procent zeker dat je naar huis keert met het kapsel dat je in gedachten had. Wel, dat hangt niet alleen af van de expertise van je kapper, maar ook van jezelf. En meer bepaald van je zithouding.

Lees meer »

Politie waarschuwt voor smishing, maar wat is dat?

Nogal wat abonnees van Netflix, maar ook mensen die nog nooit een film of serie gekeken hebben via een betalend account, kregen de jongste dagen een sms met de melding dat hun laatste betaling werd geweigerd en dat ze zouden afgesloten worden. Tenzij ze via een bijgevoegde link onmiddellijk de betalingsmodaliteiten zouden bijwerken. Volgens het Centrum voor Cybersecurity

Lees meer »

Voormalig Nederlands minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus krijgt zware beveiliging na bedreigingen van georganiseerde misdaad

De Nederlandse oud-minister Ferdinand Grapperhaus wordt al enkele weken beveiligd na ernstige bedreigingen die ‘lijken te komen van de georganiseerde misdaad’. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na een bericht van Het Parool. Die krant wijst naar ‘Bolle Jos’ Leijdekkers, compagnon van de Belgische drugscrimineel Flor Bressers, die dan weer genoemd werd als man achter de mislukte ontvoering van onze minister

Lees meer »

“Brazilië en Argentinië willen gemeenschappelijke munt”: begin van muntunie in Latijns-Amerika?

Brazilië en Argentinië willen een gemeenschappelijke munt om hun onderlinge handel te vergemakkelijken en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. De twee grootste economieën van Zuid-Amerika zullen het plan komende dagen bespreken tijdens een top in Buenos Aires en zullen andere Latijns-Amerikaanse landen uitnodigen om mee te doen, zo bericht de Britse zakenkrant Financial Times.

Lees meer »

Boete voor firma die artsen misleidde, ligt in ons land 137 keer lager dan in Frankrijk: “Dit toont de macht van de farmasector”

Voor het eerst moet een farmareus in ons land een boete ophoesten omdat het artsen misleid heeft zodat het meer winst kon maken. “Een overwinning”, zegt consumentenorganisatie Testaankoop. “Maar wel eentje met een bittere nasmaak.” De boete blijkt in ons land 137 keer lager te liggen dan in Frankrijk, waar de firma gelijkaardige feiten pleegde. Wij zochten uit hoe dat

Lees meer »

COLUMN. “Wachtlijsten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel… Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het tekort aan sommige medicijnen in ons land, is het zoveelste signaal van een geneeskunde onder druk. Wachtlijsten in de psychiatrie, kortere opnames in het ziekenhuis, fusies, zorgpersoneel dat men tot in India zoekt… Als patiënt weinig geruststellend. “Je voelt je soms een hete aardappel die continu doorgeschoven wordt.”

Lees meer »

Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”

9,7 procent haalt CD&V nog in de recentste peiling en lokale afdelingen vrezen dat zo’n dramatische score afstraalt op hun populariteit. Al minstens negen afdelingen trekken volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen onder een andere naam, een dozijn andere denken erover na. “Met bijna 35 procent beloonde de kiezer ons voor ons lokaal beleid en dat is een schril contrast met

Lees meer »