Nieuwsfeed

Biden ondertekent Amerikaanse begrotingswet

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn handtekening gezet onder de nieuwe begroting van zijn regering, die onder andere voorziet in miljardenhulp voor Oekraïne.

Krantenkoppen in België

Duizenden demonstranten tegen ontruiming Duits “kolendorp” Lützerath, politie chargeert tegen groep gemaskerde actievoerders

Duizenden demonstranten komen op straat tegen de ontruiming van het Duitse kolendorp Lützerath, niet ver van de Belgische grens. De betoging verliep grotendeels rustig, toch moest de politie ook een aantal charges uitvoeren tegen een groep gemaskerde actievoerders. Het dorp wordt ruim twee jaar door klimaatactivisten bezet, die niet willen dat er naar het zwaar vervuilende bruinkool wordt gegraven. Begin

Lees meer »

België verliest een van zijn zes trappistenbrouwerijen en dat is jammer maar geen ramp

België verliest een van zijn gerenommeerde trappistenbrouwerijen, namelijk die van de Sint-Benedictusabdij in Hamont-Achel in Limburg. In Achel waren er al een tijd geen trappistenpaters meer en nu worden de abdij en de brouwerij verkocht aan een privé-investeerder. Daarmee verliest Achel de titel ’trappistenbier’. Biersommelier Sofie Vanrafelghem noemt dat in VRT NWS Live jammer maar zegt dat ons land ook

Lees meer »

Bruto en netto batterijcapaciteit van EV’s is te weinig bekend: “Dat is alsof je een gewone auto zou kopen zonder te weten hoe groot de benzinetank is”

Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto’s, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. “Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Hij legt uit waar je op moet

Lees meer »

“Adres of hobby van magistraat uitpluizen. Dat is niet om bloemen te leveren”: drugsbaron Flor Bressers liet Limburgse detective rechercheurs schaduwen

Privédetective Gilbert S. heeft maandenlang magistraten en speurders gevolgd in opdracht van drugsbaron Flor Bressers. De detective zocht naar adressen, volgde uitstapjes en ploos de hobby’s uit van rechercheurs die aan een case rond Bressers werkten. Het doel van het vergaren van die info wordt nog onderzocht. “Maar het gaat natuurlijk niet om het leveren van bloemen”, zeggen gerechtelijke bronnen.

Lees meer »

Man verwondt zichzelf bij incident met mes in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagvoormiddag een man lichtgewond bij een incident met een mes. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. De man bedreigde twee andere personen met een mes, maar verwondde uiteindelijk enkel zichzelf.

Lees meer »

Albanees-Bulgaars drugsnetwerk opgerold na inval in loods in Aalst: “Onderzoek al in 2021 gestart na kraken van Sky ECC telefoons”

Op het Wijngaardveld in Aalst is de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde en het speciaal interventieteam van de Aalsterse politie binnengevallen in een loods. Dit gebeurde in het kader van een drugsonderzoek, dat dankzij de Sky ECC telefoons kon opgestart worden. Vlak voor de inval vertrok nog een vrachtwagen vol drugs, maar die kon enkele kilometers verderop aan kant gezet

Lees meer »

Ook in privékantoor van Joe Biden geheime overheidsdocumenten gevonden, uit periode waarin hij vicepresident was 

Advocaten van de Amerikaanse president Joe Biden hebben geheime overheidsdocumenten gevonden in een voormalig privékantoor van Biden. De documenten dateren uit de tijd dat hij vicepresident was onder Barack Obama (2009-2017). De documenten zijn meteen na de vondst overhandigd aan het Nationaal Archief. Het ministerie van Justitie is – net als bij Bidens voorganger Donald Trump – een onderzoek gestart.

Lees meer »