Nieuwsfeed

Oekraïense luchtafweersystemen halen opnieuw Russische drones neer

Oekraïne zegt in de nacht van donderdag op vrijdag een Russische droneaanval te hebben afgeslagen. De luchtafweer zou zestien drones uit de lucht hebben geschoten. Er zijn geen gewonden gevallen, maar neerkomend puin heeft wel voor schade aan gebouwen gezorgd. Kiev werd gisteren, samen met een groot aantal andere steden in Oekraïne, ook al bestookt door luchtaanvallen.

Krantenkoppen in België

Oekraïne verbiedt hoge functionarissen in buitenland op vakantie te gaan

De Oekraïense regering heeft de hoge functionarissen en alle gekozen functionarissen, inclusief vrouwen, verboden om tijdens de Russische invasie op vakantie naar het buitenland te gaan. De regering heeft dit beslist omdat er recent heel wat schandalen opdoken waarbij belangrijke leiders betrokken waren. “Een regeringsresolutie daarover is vrijdag al in werking getreden”, zei de Oekraïense grenswachtwoordvoerder Andriy Demtsjenko aan AFP.

Lees meer »

Brendan Fraser in tranen, Christina Applegate mét wandelstok en een grap over prins Harry: dit waren de Critics’ Choice Awards

Zondag doften de grootste sterren zich op voor de Critics’ Choice Awards, de awardshow ter ere van de beste film- en tv-prestaties. ‘The Whale’-acteur Brendan Fraser (54) maakte er een indrukwekkende passage met zijn emotionele speech, Jennifer Coolidge werd opnieuw beloond en Chelsea Handler, presentatrice van dienst, kon het niet laten om een grap te maken over prins Harry’s penis.

Lees meer »

KOERS KORT. Girmay sprint naar eerste zege van seizoen in Valencia – Docuserie rond Jumbo-Visma volgende maand te zien op Prime

Intermarché-Circus-Wanty blijft op een wolk koersen in deze eerste weken van het seizoen. Na eerdere zeges van Rui Costa en Kobe Goossens (twee keer) op Mallorca was Biniam Girmay woensdag de snelste in de eerste etappe van de Ronde van Valencia. De Eritreeër was met een machtige sprint duidelijk de snelste van een uitgedund peloton, voor de Nederlander Olav Kooij.

Lees meer »

Gruwelijke reacties op doorzichtige jurk maken Florence Pugh strijdlustig: “Hoe kun je zoveel aanstoot nemen aan mijn tepels?’’

Actrice Florence Pugh (27), onder meer bekend van de film ‘Black Widow’, is allerminst uit het veld geslagen door de nare reacties op haar veelbesproken doorzichtige jurk bij een groot evenement vorig jaar. Hoewel de woorden soms ronduit agressief waren, voelt ze zich alleen maar extra strijdlustig. “Als een jurk waarin je mijn borsten ziet mensen aanmoedigt om te zeggen

Lees meer »

Hij zag drie kinderen gegijzeld zitten, maar dacht er niet aan de politie te bellen: Dietwin H. (42) riskeert voorwaardelijke celstraf door schuldig verzuim

Jodelaar Dietwin H. (42) riskeert een voorwaardelijke celstraf voor schuldig verzuim nadat zijn goeie vriend ‘clown Tobi’ vier jaar geleden in Oudenburg een moeder van drie kinderen vermoordde. Hij zag het lichaam van de vrouw liggen en ook de drie kinderen in huis gegijzeld zitten. Maar in plaats van de politie te bellen, ging hij zijn vader in het rusthuis

Lees meer »