Nieuwsfeed

Recordaantal rusthuizen staat op zwarte lijst, grootste probleem? Te weinig personeel

Het aantal woonzorgcentra dat onder verhoogd toezicht staat, schommelde de voorbije jaren altijd tussen 10 en 15. Maar sinds enkele maanden is dat aangegroeid tot 25 woonzorgcentra. Nooit eerder stonden zo veel rusthuizen op de “zwarte lijst”. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg.

Krantenkoppen in België

LIVE WK VELDRIJDEN. Thibau Nys: “Ik ben hier om te winnen” – Bondscoach Vanthourenhout: “Die balkjes? Daar maak ik geen probleem van”

Komend weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Maar ook morgen en overmorgen mag er heel wat actie worden verwacht in de velden van het Noord-Brabantse dorpje. Dankzij deze liveblog zit u tot en

Lees meer »

“Ik was ervan overtuigd dat het phishing was”: Karen was een van de gelukkigen die 1.000 liter mazout cadeau kreeg

“Ik zou graag iemand willen bedanken”, vertelt Karen van Doren uit de Molse deelgemeente Millegem. Ook zij kreeg woensdagochtend bezoek van de mazoutleverancier om 1.000 gratis liter te mogen ontvangen. De weldoener blijft anoniem, dus bedanken zit er niet in. Ze ging ervan uit dat de gift opgezet spel was, of een phishing-mail. “Ik kon alleen maar denken: wà is

Lees meer »

Leandro Trossard tekent vandaag bij Arsenal: Gunners betalen zo’n 30 miljoen euro voor de Rode Duivel, die zondag al op de bank kan zitten tegen United

Van Brighton-outcast tot topaankoop van de leider in de Premier League: ’t was me het weekje wel voor Leandro Trossard. Op zijn 28ste maakt de Rode Duivel een droomtransfer naar Arsenal, dat zo’n 30 miljoen euro neertelt. De aanvaller heeft zijn medische testen achter de rug en ook de contracten zouden al getekend zijn, alleen de officiële aankondiging ontbreekt nog.

Lees meer »

“Poetin lijkt steeds emotioneler en roekelozer te worden”

Poetin lijkt steeds “emotioneler en roekelozer” te worden. Dat schrijft onderzoeker en analist Alexander Gabuev op Twitter. Volgens hem is dat te merken in het beleid van Rusland en moeten westerse leiders daarom voorzichtig zijn. “Het risico bestaat dat Poetins rationaliteit wordt overschat, maar tot nu toe is het Westen erin geslaagd om doemscenario’s te vermijden.”

Lees meer »