Nieuwsfeed

Voetganger (50) even in levensgevaar na aanrijding met elektrische step

Bij een aanrijding tussen een voetganger en de bestuurder van een elektrische step is donderdagavond in Maasmechelen een man levensgevaarlijk gewond geraakt. De twee partijen kwamen rond 23.00 uur met elkaar in botsing op de Koningin Astridlaan. Dat meldt de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen.

Krantenkoppen in België

Brusselse politie vindt zo’n acht kilogram drugs bij dealer

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van drugsdealen. In zijn woning trof de politie zo’n acht kilogram cannabis en cannabishars aan. Dat meldt het Brusselse parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »

Video opgedoken van Oekraïens gezin dat verjaardag vierde in gele keuken voor Russische aanval op Dnipro: vader sterft, keuken blijft quasi intact

Een familievader is lachend te zien, terwijl één van zijn dochters de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast. Het is een video van gelukkiger tijden want zaterdag verwoestte een Russische raket niet alleen het flatgebouw in Dnipro, maar ook vele levens. Zo vond ook de familievader, Mykhailo Korenovsky, die te zien is in bovenstaande video, de dood. De opvallende gele keuken

Lees meer »

Fietskoerier in levensgevaar na aanrijding met Flixbus

Woensdagnamiddag raakte een koerier gekneld onder een Flixbus in de buurt van Brussel-Noord. Het achterste van de bus moest opgeheven worden om het slachtoffer te bevrijden. De fietser werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt de Brusselse brandweer en wordt bevestigd door de politiezone Brussel Noord.

Lees meer »

Vaneeckhout pleit voor versterking chathulplijnen

Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout pleit ervoor chathulplijnen te versterken. De telefoondiensten bij onder meer Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn zijn altijd toegankelijk, maar de mogelijkheden om te chatten zijn dat veel minder, aldus Vaneeckhout. En dat terwijl chatten vooral voor jongeren een pak laagdrempeliger is.

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Wout van Aert, die mooie premie krijgt van de bond als hij WK wint, verkent het parcours in Hoogerheide. Bekijk hier de beelden

Dit weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Vandaag zijn de dames junioren (11u), de mannen beloften (13u) en de dames elite (15u) aan zet. Op deze pagina zit u goed om alle koersen

Lees meer »

Tom Waes zit nu ook op TikTok (én haalt na één dag al 89.000 volgers)

Het razend populaire sociale media-platform TikTok heeft er een nieuwe gebruiker bij: de enige echte Tom Waes (54). De presentator was te gast bij Ender Scholtens (23), een influencer en podcast-host. Hij maakte samen met Tom een TikTok-account aan. Die stelde zich het doel om binnen het jaar 80.000 duizend volgers te halen. Met succes, want mensen begonnen hem massaal

Lees meer »

Niet gebruikte brug en oprit van Brusselse Ring zijn mogelijk oplossing voor mobiliteitsprobleem rond nieuw stadion Union

Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos zien een nieuw voetbalstadion vlak bij hun grondgebied aan de Bempt in Vorst wel zitten, als het verkeer weg kan via oude, niet gebruikte bruggen en op- en afritten aan de Ring. “We werken aan een haalbaar voorstel om het nieuwe voetbalcomplex te bereiken zonder mobiliteitsproblemen voor Ruisbroek en Drogenbos”, zegt de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth

Lees meer »