Nieuwsfeed

De 7 favoriete eetadressen van politica Maggie De Block: “Geef mij maar een brasserie”

“Zo vaak ga ik niet op restaurant,” vertelt politica Maggie De Block (Open Vld). “Vroeger had ik daar wekenlang geen tijd voor en nu geniet ik ervan om af en toe eens zelf te koken. Ik heb wel kookboeken, maar lees er niet zo veel in. Ik hou het meestal eenvoudig, met wat groenten en verse vis.” Maar als ze dan toch op restaurant te vinden is, zijn dit de zeven plekken waar ze graag aan tafel schuift.

Krantenkoppen in België

Nog altijd patstelling in Vlaamse regering: Open VLD en N-VA kijken naar CD&V, maar daar lijkt weinig te bewegen

In afwachting van een extra plenaire vergadering in het Vlaams Parlement bepalen de meerderheidsfracties hun positie in verband met de crisis rond het stikstofdossier. Het lijkt er voorlopig op dat iedereen op zijn standpunt blijft. N-VA geeft aan dat extra toegevingen aan CD&V niet meer aan de orde zijn, Open VLD verwacht een tegenvoorstel van CD&V, maar CD&V heeft naar

Lees meer »

Waarom mag je kauwgom nooit inslikken?

Sinds kort kan je in de Colruyt een erg speciale kauwgom kopen: True Gum. Een kauwgom die geen synthetisch rubber en geen plastic bevat. Maar kan je die dan wel zonder problemen doorslikken? En blijft de klassieke kauwgom echt zeven jaar in je lichaam plakken? We vroegen het aan bio-ingenieur Tara Grauwet (KU Leuven).

Lees meer »

Sophie (20) ligt na auto-ongeval 46 uur naast lichamen van dode vriendinnen: “Politie dacht eerst dat ze nog aan het feesten was”

De politie van de Welshe hoofdstad Cardiff krijgt stevige kritiek omdat er niet voldoende accuraat ingegrepen zou zijn bij een zwaar auto-ongeval. Het duurde uiteindelijk 46 uur vooraleer het wrak naast een drukke baan ontdekt werd. Sophie Russon (20) lag al die tijd zwaar toegetakeld naast de lichamen van twee overleden vriendinnen. “Haar verwondingen zijn zo ernstig dat ik haar

Lees meer »

“Ik heb twaalf uur aan een stuk gehallucineerd.” Wij spraken Karel Sabbe na zijn onmenselijke inspanning (maar maandag is hij gewoon weer tandarts)

De laatste twaalf uren waren zijn hersenen compleet uitgeschakeld en hoorde en zag hij ingebeelde mensen langs het parcours. Karel Sabbe wist niet eens meer dat hij aan een wedstrijd deelnam. De wil van de ultraloper nam het echter over; waardoor hij als eerste Belg en 18de deelnemer ooit de Barkley Marathons tot een goed einde bracht. “Dit wordt terecht

Lees meer »

OVERZICHT. In deze Delhaize-vestigingen wordt vandaag gestaakt

Een deel van he personeel van Delhaize heeft dinsdag spontaan het werk neergelegd. Dat zegt de woordvoerder van Delhaize, enkele uren na afloop van de bijzondere ondernemingsraad waarop de directie aankondigde dat het de 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Rond 11 uur werd al in 95 winkels gestaakt.

Lees meer »

Honderdduizenden Britten leggen het werk neer voor hoger loon

In het Verenigd Koninkrijk hebben woensdag opnieuw honderdduizenden werknemers uit verschillende sectoren het werk neergelegd, om meer loon te eisen. Het zou gaan om een van de grootste stakingsacties sinds het begin van de sociale onrust vorig jaar, schrijven Britse media. Onder andere de metro van Londen ligt volledig stil. 

Lees meer »