Nieuwsfeed

“Dodelijkste weken sinds het begin van de oorlog in Oekraïne”, bevestigt VK

De voorbije twee weken kende Rusland wellicht de grootste verliezen sinds de eerste weken van de inval. Dat zegt het Verenigd Koninkrijk op basis van cijfers van de Oekraïense generale staf. De voorbije zeven dagen is volgens de cijfers sprake van gemiddeld 824 Russische doden of gewonden per dag. Dat is vier keer zoveel als tijdens de maanden juni en juli.

Krantenkoppen in België

Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder

Lees meer »

“Kies het juiste zadel en let op je houding om problemen te voorkomen”: 9 tips van Tom Boonen voor wie straks weer op de fiets kruipt

Haal jij straks je fiets terug van stal? Dan is een goede voorbereiding goud waard om kleine kwaaltjes en grotere blessures te vermijden. Wij doken in ons archief en vonden tips van niemand minder dan Tom Boonen over onder meer de beste maaltijd voor een lange fietstocht, hoe je tintelende handen voorkomt en hoe je een eentonige route toch boeiend

Lees meer »

Iran bereid verdrag voor overbrenging van gevangenen uit te voeren

Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran maandag bereid te zijn het verdrag voor de overbrenging van (Belgische) gevangenen uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, kunnen

Lees meer »

Beveiliging Peter R. de Vries was niet aangepast, blijkt uit rapport

De beveiliging van de vermoorde Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries was niet aangepast, hoewel daar wel aanleiding toe was. De politie en het Openbaar Ministerie in Nederland hebben ook veel signalen gemist voorafgaand aan de moorden op advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B., die eveneens betrokken waren bij het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Dat concludeert de

Lees meer »

Geen idee wat ‘Redfall’ precies wordt, maar er zitten vampieren in

De videogamestudio die ons cultgames als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’ bracht, komt begin mei met een nieuwe. We gingen in Londen aan de slag met Arkane Games’ ‘Redfall’, een game waarin je met zware oorlogswapens op vampieren jaagt. En waarvan we hopelijk snel de échte bedoeling zullen snappen, want dat is altijd een moeilijke met games van het Amerikaans-Franse hitfabriekje.

Lees meer »

HELP TEDESCO. HLN-surfer is verdeeld over systeem, Bakayoko opvallende naam bij ideale elf. Stel ook zelf jouw favoriete opstelling samen

Een nieuwe start voor de Rode Duivels, vanavond in Zweden. Met een nieuwe bondscoach. En dus is het afwachten welke elf Domenico Tedesco in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd aan de aftrap brengt. Via onderstaande tool kan jij alvast jouw ideale opstelling samenstellen. Heel wat HLN-surfers deden dat ook al, met enkele opvallende tussentijdse resultaten als gevolg.

Lees meer »