Nieuwsfeed

DPG Media, VRT en Play Media roepen op tot steun voor slachtoffers in Syrië en Turkije met spot voor Consortium 12-12

DPG Media, VRT en Play Media zetten hun schouders onder de steunactie van Consortium 12-12 voor Syrië en Turkije. De televisie- en radiozenders zenden vanaf vanavond een gezamenlijke campagnespot uit op radio en tv. Daarin roepen de mediabedrijven op om geld te storten voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

Krantenkoppen in België

“Plots liep Spielberg op ons af. ‘Zijn jullie de mannen van ‘Bullhead’?”: Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere plaveiden de weg voor ‘Close’

Elke stem telt, en dus ook die van filmmakers Michaël R. Roskam (50) en Dominique Deruddere (65). Stonden zij jaren geleden in dezelfde schoenen als Lukas Dhont (31), zijn ze vandaag lid van de Academy en mochten ze dus stémmen op de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’. Ze vertellen welk advies ze hun collega-regisseur zouden geven en dissen verhalen op

Lees meer »

Federale regering repareert Transgenderwet

Het wordt voortaan principieel mogelijk meer dan een keer van geslacht en voornaam te veranderen. En dat zal via een eenvoudige procedure bij de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen. Dat staat in een aanpassing van de Transgenderwet, waarvoor de federale regering vrijdag het licht op groen heeft gezet.

Lees meer »

Steeds meer zorgen over “roekeloze” Oekraïense strategie in Bachmoet

In Bachmoet blijft het Oekraïense leger kleine detachementen weghalen van de frontlinie. Maar de gevechten gaan tegelijk onverminderd voort. De redenering: als Bachmoet dan toch moet vallen, wil Kiev Rusland eerst nog zware verliezen toebrengen. Beide partijen lijken een enorme gok te wagen in Bachmoet. Een gok die de oorlog de volgende maanden kan bepalen.

Lees meer »

New York opent verboden eiland waar meer dan miljoen lichamen liggen begraven voor het eerst voor het publiek

Een eiland voor de kust van New York City zal binnenkort voor het eerst toegankelijk worden gemaakt voor het publiek. Het wordt ‘omgebouwd’ tot een park. Het eiland had door de jaren heen verschillende doeleinden, maar werd vooral gebruikt om niet opgeëiste lichamen te begraven. Een zondagse ochtendwandeling zal daarom niet meteen tot de mogelijkheden behoren. Dat schrijft The New

Lees meer »