Nieuwsfeed

Onze chef voetbal over de Antwerpse overval bij klaarlichte dag: “Een jaar lang Valentijn, daar moet Van Bommel eens mee lachen”

Racing Genk-Antwerp, dat was Wouter Vrancken tegen Mark van Bommel. Romantiek tegen pragmatiek ook volgens onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Voetbal kan mooi zijn. En onverbiddelijk. Soms in één en dezelfde match. Antwerp houdt de titelstrijd spannend, maar voor amusement rij je nog altijd beter naar Limburg.”

Krantenkoppen in België

Filip en Mathilde voor het eerst op staatsbezoek naar Zuid-Afrika: waarom is zo’n bezoek nog belangrijk?

Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken vandaag voor een staatsbezoek van vier dagen naar Zuid-Afrika, opmerkelijk genoeg het land met de grootste Belgische gemeenschap op het Afrikaanse continent. Van klimaat en migratie via diamant tot vaccins valt er voor het vorstenpaar veel te bepraten in Zuid-Afrika. Wat is het belang nog van zo’n staatsbezoek? Waarom willen Filip en Mathilde er

Lees meer »

Recordwinst voor Lego

Lego Group, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, heeft vorig jaar opnieuw een recordwinst geboekt. De nettowinst kwam uit op 13,8 miljard kronen (zowat 1,85 miljard euro), bijna 4 procent meer dan in 2021, zo heeft het Deense bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Bewoners zien “met knikkende knieën” buurt ten onder gaan aan druggebruik: “Had ik genoeg geld, dan was ik al lang vertrokken”

Een bloeiende zaak die de deuren sluit, bewoners die zelf naar drugs grijpen en buren die teleurgesteld verhuizen om de drugsoverlast te ontlopen. Het gedrag van dealers en gebruikers rond het Antwerpse De Coninckplein, vlak bij het Centraal Station, drijft omwonenden stilaan tot wanhoop. “Er heerst een klimaat van onaantastbaarheid en schaamteloosheid, we voelen ons niet meer veilig. Er moet

Lees meer »

Oei! Joeri verliest ‘trouwring’ nog voor hij strandt op ‘Honeymoon Island’: “De scheiding is al in gang gezet”

In de tweede aflevering van ‘Gestrand op Honeymoon Island’, dinsdagavond op VTM2, komen twee nieuwe koppels aan op het onbewoond eiland. Onder meer Joeri (30) uit Gentbrugge en Sarah (32) uit Buggenhout gaan het avontuur aan. Al loopt het bij Joeri al meteen fout bij aankomst, want bij de duik van het huwelijksbootje verliest hij al meteen zijn ‘trouwring’. “De

Lees meer »

VS, VK en Australië hopen zich te beschermen tegen Chinese dreiging met nucleair aangedreven onderzeeërs

De Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk gaan de krachten bundelen om een nieuwe generatie onderzeeërs, met de naam SSN-AUKUS, te ontwikkelen. Dat heeft de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, maandag aangekondigd. Het gaat om een vloot van acht nucleaire onderzeeërs, waarvan de kosten tussen nu en het midden van de jaren 50 naar schatting 344

Lees meer »

INTERVIEW. Keira Knightly wil geen lustobject meer zijn: “Ik ben het spuugzat om ‘sexy piraat’ te spelen”

Geen bombastisch kostuumdrama, en al zéker geen piraterij: Keira Knigtley (35) gooit het over een andere boeg in de donkere thriller ‘Boston Strangler’, die vanaf nu te bekijken is op Disney+. Wij spraken de wereldberoemde actrice over haar nieuwste film, haar kijk op het leven als vrouw in Hollywood, en de burn-out die haar bijna onderuit haalde. “Ik laat mannen

Lees meer »

Zorgen om dochtertje van Nicolas De Bruyn uit ‘The Sky Is The Limit’: “De kans bestaat dat Elisabeth mentaal voor altijd kind blijft”

Het zijn bange momenten voor Nicolas De Bruyn (36) uit ‘The Sky is the Limit’ en z’n verloofde Sarah (32). Bij hun dochtertje, baby Elisabeth, werd een zeldzame vorm van epilepsie vastgesteld. In Dag Allemaal vertellen ze hoe ze beseften dat er iets mis is, en wat er aan de ziekte gedaan kan worden. “Bij elke aanval loopt ze hersenschade

Lees meer »

Londen verbiedt Lufthansareclame met misleidende milieuclaim

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is op de vingers getikt door de Britse reclamewaakhond voor een advertentie waarin de maatschappij claimde dat ze de toekomst van het klimaat “beschermt”. Die reclame gaf “een misleidende indruk van de impact van het bedrijf op het milieu”, verklaart de Advertising Standards Authority (ASA). De reclame wordt verboden.

Lees meer »