Nieuwsfeed

Open VLD-voorzitter Lachaert over fiscale hervorming: “Onze ambitie is groter dan een verschuiving van belastingen”

“Onze ambitie is groter dan een verschuiving van belastingen. Op termijn moet de belasting dalen voor wie werkt, spaart en onderneemt”. Dat heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert bij VTM NIEUWS gezegd. Volgens de liberalen kan de huidige regering een eerste stap zetten in een fiscale hervorming, maar die mag de begroting niet bezwaren.

Krantenkoppen in België

Recent gepensioneerde vrouwen krijgen kwart minder pensioen dan mannen

De pensioenkloof tussen mannen en vrouwen bedraagt 23 procent, in het nadeel van vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van PensionStat.be, die maandag werden voorgesteld door minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). Het cijfer is alleen van toepassing op recent gepensioneerden. De pensioenkloof bij reeds langer gepensioneerden is allicht nog een pak groter.

Lees meer »

Schotse premier verontschuldigt zich voor gedwongen adopties

De afscheidnemende Schotse premier Nicola Sturgeon heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor de ooit gangbare praktijk van gedwongen adopties in een deel van haar land. “We erkennen dat wat we gedaan hebben vreselijk verkeerd was. En we kunnen unaniem zeggen dat het ons spijt”, zei een zichtbaar ontroerde Sturgeon woensdag in het Schotse parlement in Edinburgh.

Lees meer »

Vier Amerikaanse burgers ontvoerd in Mexico

In het noordoosten van Mexico hebben gewapende mannen vier Amerikaanse burgers ontvoerd. Bij het voorval in de grensstad Matamoros is ook een onschuldige Mexicaan om het leven gekomen, zo heeft de Amerikaanse ambassadeur Ken Salazar maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vakbond waarschuwt dat honderdtal Delhaizes mogelijk tot dinsdag gesloten blijft

Een “supermarktenstop” omdat er al zoveel supermarkten in ons land zijn. Die oproep lanceert ACV Puls in een persbericht naar aanleiding van Delhaizes intentie om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De christelijke bediendebond voegt er ook een pleidooi voor één statuut voor alle werknemers in de sector van supermarkten aan toe. Ondertussen blijven ook vandaag een honderdtal Delhaizes

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Een stiekem overleg, een akkoordje tussen oud-partijgenoten en een minister die zijn sjaal aantrekt en vertrekt: dit was het stikstofweekend van Jan Jambon (N-VA). “We kunnen CD&V er toch uit duwen?”

Het begon vrijdag, met 2.800 boze boren met hun tractor in Brussel. Het eindigde zondagnacht, met Hilde Crevits die zich openlijk afvroeg of er voor CD&V nog plaats was in de Vlaamse regering. “Dat ze het dan zeggen als ze ons eruit willen”, zei ze kort voor middernacht. Toen al was duidelijk dat minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn stikstofakkoord niet

Lees meer »

Duizenden mensen betogen tegen hoge gasprijzen in Moldavië

In de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië zijn zondag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de pro-Europese regering en tegen de hoge gasprijzen. Media in de hoofdstad Chisinau maakten zondag melding van vechtpartijen tussen demonstranten en politie. Volgens de politie zijn er meer dan 50 arrestaties verricht.

Lees meer »

Liberalen verzetten zich tegen voorstel PS om impasse bij Delhaize te doorbreken

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert verzet zich tegen het voorstel van coalitiepartner PS om de impasse bij Delhaize te doorbreken. De Franstalige socialisten willen een wetswijziging doorvoeren die er voor zou zorgen dat de zelfstandige Delhaizes één bedrijfseenheid blijven, zodat vakbondsvertegenwoordiging er mogelijk blijft. Volgens Lachaert is het echter niet aan het parlement om het sociaal conflict bij de supermarktketen te

Lees meer »