Nieuwsfeed

Eén jaar in een Iraanse cel: ‘Ze maken Olivier psychologisch kapot’

De Belgische hulpverlener Olivier Vandecasteele zit bijna een jaar vast in een cel in Iran. Iran wil hem ruilen tegen een diplomaat die in ons land tot 20 jaar cel werd veroordeeld wegens terrorisme en sloot daarvoor een verdrag met ons land. Maar het Grondwettelijk Hof dreigt die deal onmogelijk te maken.

Krantenkoppen in België

De Gouden Formule 1-ploeg van onze redactie: “Verstappen is een no-brainer”, maar ook voor enkele jonkies én oude knarren is er plek

Zondag gaat in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Ook dit jaar kun je opnieuw deelnemen aan de Gouden Formule 1. Hou je van autosport? En ben je ervan overtuigd dat jij het beste raceteam kan samenstellen? Schrijf je dan nu in en maak kans op vele tientallen prachtige prijzen. De journalisten van onze sportredactie geven alvast hun prognose.

Lees meer »

Jongeman (21) crasht met BMW na achtervolging van 70 kilometer en pleegt vluchtmisdrijf: dader gevat dankzij speurhond en helikopter

Tijdens een achtervolging is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Nederlandse Goes een 21-jarige bestuurder gecrasht met een BMW die eerder werd gestolen in Lokeren, zo’n 70 kilometer verderop. De chauffeur probeerde het na het ongeval te vluchten, maar werd met behulp van een helikopter en speurhond alsnog gevat door de Nederlands politie. De man werd aangehouden

Lees meer »

Klanten probeerden 42 miljard dollar weg te halen bij Silicon Valley Bank

Investeerders en depositohouders probeerden donderdag alleen al 42 miljard dollar weg te halen bij de omgevallen Amerikaanse Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) – vooral actief als bankier van techbedrijven – kwam vorige week in moeilijkheden en werd vrijdag door de autoriteiten gesloten. De federale overheidsdienst FDIC, die voor een verzekering voor klanten zorgt, is aangesteld als bewindvoerder.

Lees meer »

Wapenhandelaar gewond na overval in Kalmthout

In Kalmthout, in het noorden van de provincie Antwerpen, is donderdagavond een overval gepleegd op een wapenhandel. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens. De daders bedreigden de uitbater, die ook lichtgewond raakte, en gingen er na een schermutseling vandoor, al dan niet met een buit.

Lees meer »

Diabetici luiden alarmbel: “Wij geraken niet meer aan Ozempic door mensen die slanke lijn willen”

Het diabetesmedicijn Ozempic is zo populair bij wie wil afvallen, dat diabetici die het nodig hebben voor hun gezondheid dreigen zonder te vallen. Door de toegenomen vraag en wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen is de onbeschikbaarheid in ons land “kritisch”, stelt het Federaal Geneesmiddelenagentschap FAGG. “Ik reed al zo’n tien apothekers af, nergens meer te vinden”, zucht Karel (65). “Beseft

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee kruisraketten af vanaf onderzeeër

Het Noord-Koreaanse leger heeft twee strategische kruisraketten afgevuurd vanaf een onderzeeër, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Het Zuid-Koreaanse leger zegt dat het de lancering van een niet-gespecificeerde raket heeft gedetecteerd, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Lees meer »

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer overleden

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer is overleden. Dat is bevestigd aan VRT NWS. De Meyer presenteerde in de jaren 90 jarenlang het weerbericht op de televisie van de openbare omroep. Daarna had hij een weerpraatje op de radio en werkte hij bij het KMI.

Lees meer »

“Dankzij ons zaten de Russen plots zonder munitie”: de Wit-Russische partizanen die hun leven riskeren om oorlog in Oekraïne te dwarsbomen

Een peperduur Russisch verkenningsvliegtuig is zondag “vernield” bij een aanval van Wit-Russische partizanen. Dat zegt de oppositie in het land. Meldingen van getuigen over twee explosies op de Matsjoelisjtsji-luchtmachtbasis lijken de claim te bevestigen. De partizanen steken al een jaar lang Rusland stokken in de wielen. Voor Oekraïne, maar vooral toch uit eigenbelang.

Lees meer »

Stikstof is opgeblazen tot één vlammende politieke discussie, hoe kijken onze boeren daarnaar? “Zelden geweten dat partij zo hard de vinger op de wonde kon leggen”

Vorige vrijdag stonden ze nog met de tractor in Brussel te betogen, tegen de eindeloze verwarring, voor een proper stikstofakkoord. Vandaag moeten jonge landbouwers Maarten (27), Lies (28) en Jonas (25) toekijken hoe dat akkoord plots is opgeblazen tot één vlammende, politieke discussie op scherp. Wat denken zij als ze het journaal opzetten, én van ‘plattelandspartij’ CD&V die het been

Lees meer »

Hij moest dringend naar een afspraak, dus fietste Christian (67) maar over de drukke Brusselse Ring: “Politie zette meteen de achtervolging in”

De 67-jarige Christian moest zich in de politierechtbank verantwoorden voor een wel heel speciaal ‘fietstochtje’. Toen de man in een file verzeilde op de Brusselse Ring, parkeerde hij zijn wagen en legde een stukje af met de fiets. Fietsers zijn daar absoluut niet toegelaten, en een politiewagen zette al snel de achtervolging in. “Ze waren echt boos”, vertelt Christian.

Lees meer »