Nieuwsfeed

KLOPT DAT. Verraden je pupillen dat je verliefd bent?

Onze pupillen zijn niet altijd even groot. Dat is heel normaal, want die passen zich aan afhankelijk van de hoeveelheid licht. Maar sommigen beweren je pupillen ook groter worden als je naar iemand kijkt op wie je verliefd bent. Klopt dat? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of je ogen je romantische gevoelens kunnen verraden.

Krantenkoppen in België

Michel Wuyts en Jan Bakelants, het commentaarduo van Milaan-Sanremo: “Het mag al eens ‘frotten’, zolang je mij geen onnozelaar noemt”

Michel Wuyts (66) had gemakkelijk de vader van Jan Bakelants (37) kunnen zijn. Zaterdag zitten ze samen in de commentaarcabine van Milaan-Sanremo (live op VTM). Bakelants, het groentje en Wuyts, de ervaren rot. “Toch zal ik meer van Jan leren dan omgekeerd. Hij kent alle ins en outs van het peloton, hij is maandag nog met Van Aert gaan fietsen.”

Lees meer »

Na amputatie van beide handen en voeten vecht gewezen olympisch kampioen in kunstschaatsen nu voor zijn leven

Volgens Oostenrijkse en Russische media hangt het leven van gewezen topkunstschaatser Roman Kostomarov (46) aan een zijden draadje. Begin deze maand werden de voeten en handen van de Rus, die goud pakte op de Olympische Winterspelen van Turijn 2006, geamputeerd. Gevolg van een infectie door corona die een bloedvergiftiging had veroorzaakt. Helaas verslechterde z’n gezondheid: de immens populaire Kostomarov kreeg

Lees meer »

Tessenderlo krijgt toch Vlaams geld voor pensioen van statutaire ambtenaren

Het Grondwettelijk hof geeft de gemeente Tessenderlo gelijk omdat ze niet kon rekenen op een tussenkomst van de Vlaamse regering in de pensioenkosten voor statutaire ambtenaren. De Vlaamse regering besliste om tussen 2020 en 2025 een deel van die pensioenlast van de gemeenten over te nemen omdat die meer en meer met contractuele werknemers werken. En daardoor loopt de pensioenfactuur

Lees meer »

“Wij geloven beloftes van directie niet”: honderden boze werknemers van Delhaize voeren actie in Zellik voor aanvang ondernemingsraad

Honderden werknemers van Delhaize verzamelen momenteel aan het hoofdkantoor in Zellik. Daar vindt deze voormiddag een ondernemingsraad plaats. Het is de eerste keer dat vakbonden en directie overleggen sinds de aankondiging dat de 128 winkels van Delhaize die nu nog in eigen beheer zijn, worden overgelaten aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden willen dat het plan ingetrokken wordt. "Anders volgen er

Lees meer »

Vlaams begrotingstekort ruim kwart miljard lager dan verwacht, blijkt uit SERV-raming

Het Vlaams begrotingstekort bedraagt dit jaar bij ongewijzigd beleid 2,65 miljard euro, wat 276 miljoen euro beter is dan de Vlaamse regering voordien had ingeschat. Dat blijkt uit de raming die de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) maandag heeft voorgesteld. Toch blijven er uitdagingen waarschuwt de SERV: de aangekondigde heractivering en hervorming van het Europees begrotingskader dwingt alle overheden in

Lees meer »

Kind van 4 dood teruggevonden in de Maas

De brandweer van Luik heeft vanochtend, rond 9 uur, een kind van 4 dood teruggevonden in de Maas. Het kind werd uit het water gehaald in het dorp Lixhe, in de provincie Luik. De kleuter was gisterenavond als vermist opgegeven, samen met zijn moeder.

Lees meer »

Een van grootste platforms voor witwassen van cryptomunten opgerold

De Duitse en Amerikaanse autoriteiten hebben, met steun van de Europese politiedienst Europol, ChipMixer in het vizier genomen. ChipMixer is een zogenoemde ‘mixer’ van cryptomunten die bekend is bij cybercriminelen en zou betrokken zijn bij witwassing. Ook de Belgische federale politie was betrokken bij het onderzoek, net als Poolse en Zwitserse diensten.

Lees meer »

Een miljoen met je pensioen, is dat realistisch? “Zo’n 90 procent van zijn vermogen heeft Buffett pas na zijn 65ste vergaard”

Heel wat mensen proberen een extra appeltje voor de dorst opzij te zetten voor hun pensioen. Maar hoe realistisch om – met behulp van de juiste belegmethodes – tegen je pensioen het geruststellende statuut van miljonair te bereiken? Onze geldexpert Pascal Paepen gelooft erin en legt uit hoeveel je op elke leeftijd daarvoor moet investeren en hoe je dat best

Lees meer »

Vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op partner in Hoei

De onderzoeksrechter in Luik heeft zaterdag een 43-jarige vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op haar partner in Hoei. Na een ruzie stak ze de 50-jarige man meermaals met een mes, zo meldden verschillende Franstalige media. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis van Hoei overgebracht.

Lees meer »