Nieuwsfeed

Wat een wederopstanding: ‘MVP’ Mahomes blesseert zich, maar loodst Kansas City Chiefs toch nog naar 57ste Super Bowl na zinderende editie

De Kansas City Chiefs hebben in Glendale (Arizona) de 57ste editie van de Super Bowl gewonnen. In de finale van het American football-kampioenschap versloegen ze de Philadelphia Eagles met 38-35. Dankzij hun superster, Patrick Mahomes. Die leek zich opnieuw te blesseren aan de enkel, maar loodste zijn team op veerkracht eigenhandig naar de titel. “Niets kon me van dat veld afhouden.”

Krantenkoppen in België

Brusselse onderzoeksrechter wordt niet van onderzoek gehaald naar mogelijke corruptie Europees Parlement

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van het onderzoek gehaald naar corruptie in het Europees Parlement. De advocaat van Marc Tarabella, het Belgische Europarlementslid dat verdacht wordt, had een wrakingsverzoek ingediend tegen Claise om hem van de zaak te halen, maar Claise weigerde zich terug te trekken. Het hof van beroep heeft nu geoordeeld dat het wrakingsverzoek ongegrond was.

Lees meer »

Ias uit ‘Big Brother’ gestemd, Danny doet opnieuw mee

Een nieuw rondje nominaties bij ‘Big Brother’, dus opnieuw een hoop drama. Vandaag stond er een Belgisch onderonsje op het programma: zowel Jolien, Ali als Ias werden genomineerd. Voor laatstgenoemde bleek de exit onafwendbaar, al werd z’n afwezigheid meteen opgevangen door Nederlander Danny. Om de plotse exit van Chiara te compenseren, kreeg hij van het publiek een tweede kans.

Lees meer »

Woeste Medvedev dreigt met hypersonische raket op Internationaal Strafhof in Den Haag na arrestatiebevel voor Poetin

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het internationale arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag tegen de Russische president Vladimir Poetin “verschrikkelijke gevolgen” zal hebben voor het internationaal recht. Medvedev schrijft in dat bericht zelfs dreigend dat Rusland de capaciteit heeft om het gebouw van het ICC in Den Haag te

Lees meer »

Aan werk gelinkte stress kost Britse economie 28 miljard pond per jaar

Stress gelinkt aan het werk of burn-out kosten de Britse economie elk  jaar 28 miljard pond (bijna 32 miljard euro) en veroorzaken 23,3 miljoen ziektedagen op het werk. Dat blijkt uit een studie die woensdag werd gepubliceerd. Een vijfde van de Britten heeft het emotioneel moeilijk, in ons land gaat het volgens de studie om 11 procent van de bevolking.

Lees meer »

Geen idee wat ‘Redfall’ precies wordt, maar er zitten vampieren in

De videogamestudio die ons cultgames als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’ bracht, komt begin mei met een nieuwe. We gingen in Londen aan de slag met Arkane Games’ ‘Redfall’, een game waarin je met zware oorlogswapens op vampieren jaagt. En waarvan we hopelijk snel de échte bedoeling zullen snappen, want dat is altijd een moeilijke met games van het Amerikaans-Franse hitfabriekje.

Lees meer »

Vlaamse werkloosheid stijgt voor de vierde maand op rij

Het aantal werklozen in Vlaanderen is in februari – voor de vierde maand op rij – gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. Het aantal mensen in Wallonië dat een werkloosheidsuitkering krijgt, is in februari met 1,1 procent gedaald in vergelijking met februari vorig jaar, maar het werkloosheidspercentage is op jaarbasis wel met 1,2 procentpunten toegenomen en

Lees meer »

Gat in Russische begroting nog groter dan gevreesd

Het Russische begrotingstekort voor dit jaar zou weleens groter kunnen uitvallen dan eerder gevreesd. Na de eerste twee maanden van 2023 bedraagt het tekort al 2,6 biljoen roebel (32,3 miljard euro), liet het ministerie van Financiën maandag weten. Dat is al bijna 90 procent van het geraamde tekort voor heel het jaar. In dezelfde periode vorig jaar was er nog

Lees meer »