Nieuwsfeed

2,5 miljoen Vlamingen kregen bizarre postkaart van ‘Bestemming X’ in hun brievenbus

Woensdag werden er maar liefst 2,5 miljoen Vlamingen wakker met een bizarre postkaart in hun brievenbus. En dat heeft alles te maken met het gloednieuwe VTM-programma ‘Bestemming X’, dat op 20 februari van start gaat. Op sociale media roepen de kaartjes veel vragen op.

Krantenkoppen in België

Ruzie tussen Russische defensietop en Wagner-baas bereikt kookpunt in Bachmoet

Het conflict tussen het Russische ministerie van Defensie en Jevgeni Prigozjin, de leider van de paramilitaire Wagner-groep en Poetins voormalige huiskok, is afgelopen weekend tot een voorlopig hoogtepunt gekomen. Geconfronteerd met enorme verliezen in de Slag om Bachmoet – volgens Zelenski zijn er meer dan 1.100 Russen gedood de afgelopen dagen – dreigt Prigozjin met terugtrekking van zijn troepen rondom

Lees meer »

Witte Vlamingen getuigen over racisme tegen hun gekleurde dierbaren in nieuwe campagne: “Mijn dochter was pas 4 toen ze al voor n****kind werd uitgescholden”

“Mijn gekleurde dochter zal sowieso richting het bijzonder onderwijs geduwd worden, welk niveau ze ook aankan”, zo zegt Lieven Verhaegen. Hij getuigt in een nieuwe videocampagne die LEVL op de Internationale Dag tegen Racisme lanceert. Opvallend: het zijn niet de slachtoffers zelf die getuigen, wel hun vrienden, ­kinderen en partners zonder migratieachtergrond.

Lees meer »

KIJK. Strijd om Bachmoet blijft duren: veldhospitaal verzorgt Oekraïense soldaten om hen meteen weer naar front te sturen

De slag om de Oekraïense stad Bachmoet blijft in hevigheid woeden. Elke dag gooien Russische huurlingsoldaten van de Wagner-groep gevangenen en troepen in de strijd om deze symbolische stad te veroveren. Ook Oekraïne laat zich gelden en verzet zich tot het uiterste om deze slag niet te verliezen. Dat zorgt dagelijks voor honderden slachtoffers en tal van gewonden. Terwijl Rusland

Lees meer »

Axel verklapt hoe hij in ‘Eenmaal Andermaal’ schatten scoort: “Bij een veiling zie je soms echt rare werken passeren, maar het is altijd interessant om te volgen”

Axel Daeseleire op kop én een mooie winst: antiek of curiosa kopen en verkopen lijkt makkelijk en snel geld verdienen als je hem en Jacques Vermeire aan het werk ziet in ‘Eenmaal Andermaal’. Maar hoe herken je koopjes op rommelmarkten of in brocantewinkeltjes? Axel licht zijn tactiek toe. “Ik wil niet op safe spelen, dan laat ik anderen het leukste

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. De shirtsoap in Seraing uitgespit: van vergissing bij voetbalbond over sponsorcontracten met gokkantoren tot tape en alcoholstift

Truitjesfestival op Le Pairay in Seraing, zaterdagavond. Reconstructie van een farce, die vorige week maandag al begon door een vreemde beslissing van de Belgische voetbalbond. En waar ook de rol van gokkantoren bij betrokken werd. Amateurisme ten top. “We hebben ons belachelijk gemaakt voor heel België, maar wilden gewoon vriendelijk doen tegenover Antwerp.”

Lees meer »

Buurtbewoners De Coninckplein in Antwerpen vragen stad om hulp voor drugsoverlast: “Vaak komen ze met vijf tegelijk op je af”

Buurtbewoners van het De Coninckplein in Antwerpen vragen de stad om hulp omdat de drugsoverlast de laatste tijd enorm toeneemt volgens hen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Vooral ’s avonds en ’s nachts durven heel wat mensen niet meer buitenkomen omdat de drugsdealers vooral dan actief zijn. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft begrip voor de bezorgdheden van de buurtbewoners.

Lees meer »