Nieuwsfeed

Bankklant kan makkelijker van dure verzekering bij woonkrediet af raken

15:16 Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wil dat banken een eventuele korting op hun woonkredieten niet langer afhankelijk kunnen maken van de verkoop van een brand- of schuldsaldoverzekering. ‘Kla…

Krantenkoppen in België

“Duizenden euro’s geïnvesteerd, en nu moeten ze plots weg”: handelaars furieus om verbod op ‘slordige’ stoepborden

Slordig volgens de ene, pure reclame vindt de andere. Het verbod op stoepborden en andere ‘innames van het openbaar domein’ zet kwaad bloed in Blankenberge. Enkele handelaars weigeren om hun attributen, die vanaf 1 maart niet langer vergund zijn, binnen te halen. “Dit kost ons 20 procent omzet. En het is hier in de winter al zo doods”, foetert friturist

Lees meer »

DIGIMETER. Jongeren scrollen tot 80 minuten per dag door TikTok (en worden daar eigenlijk zelf ook gek van)

Sociale mediaplatformen als TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. En ze gebruiken TikTok zéér intensief, zo blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert. Dat gaat gepaard met een bijzondere haat-liefdeverhouding: hoe meer tijd jongeren spenderen op Tiktok, hoe

Lees meer »

“Rijd met gesloten ramen en draag geen juwelen”: VS komt met opmerkelijk advies voor toeristen die naar België trekken

“Brussel is een hellegat”: de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ons land meermaals een onveilige plek genoemd, maar ook de huidige Amerikaanse autoriteiten hebben hun twijfels. Buitenlandse Zaken raadt burgers al langer aan om waakzaam te zijn als ze België bezoeken, wat normaal is, maar enkele andere aanbevelingen doen toch de wenkbrauwen fronsen.

Lees meer »

Ganzen Leonie en Bart als ‘grap’ in studentenkamer geplaatst: “We wilden hun kamers omtoveren tot kinderboerderij”

Zaterdagmiddag redde de Groningse Dierenambulance twee ganzen uit een studentenhuis van de Nederlandse studentenvereniging Vindicat. De al eerder in opspraak gekomen studentenvereniging plaatste de dieren als grap in de kamers van eerstejaarsstudenten om deze “om te toveren tot kinderboerderij”. Verschillende dierenorganisaties doen aangifte tegen de studenten die de ganzen hielden.

Lees meer »

Gemaskerde hooligans van Benfica vallen met kettingen Belgische fans aan en plegen overvallen, ook twee Brugse supporters opgepakt

De aanloop naar Benfica – Club Brugge wordt ontsierd door schermutselingen in Lissabon. Gisteravond gingen fans van Club Brugge opnieuw in de clinch met politie en supporters van Benfica, die het gemunt hadden op de massaal meegereisde fans van blauw-zwart. Na enkele vechtpartijen kwam de Portugese politie tussenbeide en werden twee fans van blauw-zwart opgepakt.

Lees meer »

Real Madrid denkt aan acties nadat FC Barcelona beschuldigd wordt van corruptie refs in ‘zaak-Negreira’

Het Spaanse gerecht beschuldigt huidig competitieleider FC Barcelona, voormalige bestuurders van de club en ex-scheidsrechtersbaas José Maria Enriquez Negreira van corruptie, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte in de zaak rond verdachte geldstromen van de Catalaanse topclub richting Negreira, zo maakte een Barcelonese rechtbank bekend. Real Madrid belegt speciaal daarvoor morgen een raad van bestuur in.

Lees meer »

KIJK. Veldrijder Eli Iserbyt getrouwd met vriendin Fien: “The Iserbyts”

Veldrijder Eli Iserbyt is getrouwd met zijn vriendin, Fien Maddens. De veldrijder vroeg zijn Fien ten huwelijk in Hof van Cleve, in februari vorig jaar. Afgelopen weekend maakten ze er werk van, in het gemeentehuis van Anzegem. Iserbyt postte enkele foto’s van hem en zijn bruid, echtgenote Fien plaatste de alleszeggende comment ‘The Iserbyts’, met ‘civil wedding’ erbij.

Lees meer »

In dit ziekenhuis is het eten zo goed dat Gault&Millau het als eerste een kwaliteitslabel geeft: “Eten zoals in de betere brasserie”

AZ Groeninge behaalt als eerste ziekenhuis in België, Nederland en Luxemburg een Gault&Millau label voor patiëntenmaaltijden. Er worden in AZ Groeninge in Kortrijk elke dag 900 warme maaltijden voor patiënten opgediend en 1.800 keer ontbijt en avondmaal geserveerd. Wat maakt de keuken van AZ Groeninge nu zo bijzonder? En welke gerechtjes lusten de patiënten het liefst?

Lees meer »

INTERVIEW. Regé-Jean Page schittert in ‘Dungeons & Dragons’-film: “Squatten in een harnas, da’s het trucje voor een goede kont”

“Noemen ze mij de mooiste man ter wereld? Da’s een compliment dat ik met plezier aanvaard.” Na z’n rol in ‘Bridgerton’ mag Regé-Jean Page (34) zich opnieuw van z’n meest nobele kant laten zien. Als Xenk in ‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ transformeert de sexy hertog in een minstens zo markante fantasyridder. Een opdracht waarvoor Regé-Jean dit keer flink

Lees meer »