Nieuwsfeed

Musk nog een jaar topman van Twitter: “Eind dit jaar lijkt goede timing om iemand anders te vinden”

Elon Musk, de eigenaar van Twitter, blijft mogelijk nog een jaar aan het hoofd staan van het socialemediaplatform. Dat laat hij uitschijnen in een video-interview tijdens de World Government Summit in Dubai.

Krantenkoppen in België

Vlaamse regering weigert aanvragen van universiteiten voor anderstalige opleidingen

De Vlaamse regering heeft vorige week meerdere aanvragen van universiteiten om een anderstalige opleiding in te richten geweigerd, onder meer omdat de masteropleiding burgerlijk ingenieur anders nergens in Vlaanderen nog in het Nederlands zou worden aangeboden. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Ik ben niet het soort flamingant die met een Frans brood onder zijn arm zal sterven

Lees meer »

Rusland verlengt graandeal met Oekraïne met zestig dagen

Rusland gaat de deal met Oekraïne over graanexporten via de Zwarte Zee met zestig dagen verlengen. Dat laat Moskou weten na overleg met de Verenigde Naties in het Zwitserse Genève. De overeenkomst, die vorig jaar juli werd gesloten, maakt de uitvoer van Oekraïens graan en andere landbouwproducten mogelijk, ondanks de oorlog. De afspraken werden in november na moeizame onderhandelingen verlengd

Lees meer »

LIVE. Minstens 2.500 boeren met hun tractor onderweg naar Brussel: “Op snelwegen voorlopig geen gevolgen, enkel op E403 beperkte hinder”

Vandaag trekken landbouwers richting onze hoofdstad om te betogen tegen het stikstofakkoord dat voorligt bij de Vlaamse regering. Zeker 2.500 boeren – waarschijnlijk eerder 3.000 – zullen met hun tractor vanuit verschillende plekken in Vlaanderen naar Brussel trekken. De actie heel wat verkeershinder veroorzaken op verschillende belangrijke verkeersassen in Vlaanderen. Daarom raadt de Brusselse politie af om met de wagen

Lees meer »

Paus Franciscus (86) opgenomen in het ziekenhuis

Paus Franciscus (86) is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens het Vaticaan gaat het om "vooraf geplande onderzoeken". Toch zijn alle afspraken van de komende dagen onverwachts geannuleerd. Eerder vandaag nog had de paus zijn wekelijkse publieke audiëntie gehouden op het Sint-Pietersplein. Toen leek hij in goede gezondheid.

Lees meer »

Recordaantal Belgische bedrijven naar Game Developers Conference in VS

Een recordaantal van 20 Belgische bedrijven zakt volgende week af naar de Game Developers Conference (GDC) in het Amerikaanse San Francisco. Dat is een van de meest toonaangevende beurzen ter wereld voor computerspelontwikkelaars. Ook Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zakt af naar de GDC, onder meer om er een taxshelter voor gaming te promoten.

Lees meer »

Bruggeling (34) opgepakt in Mexico, familie blijft vol vragen achter: “Wat is er met Davy gebeurd? En waren het wel echte agenten?”

Waar is Davy? Dat vraagt Nicky Vanderhaeghen uit Brugge zich af. De vrouw vertrok tien dagen geleden met haar broer op reis naar Mexico, maar keerde zaterdag zónder hem huiswaarts. Hij mocht het vliegtuig niet op, besloot op hotel te gaan, maar werd daarna omsingeld en opgepakt door de politie. De familie weet dat enkel door een vluchtig telefoontje. “Maar

Lees meer »