Nieuwsfeed

Poetin-bondgenoot Kadyrov wil Duitsland binnenvallen en bezetten: “We moeten terugkeren, dit is ons territorium”

Volgens de Tsjetsjeense leider en Poetin-bondgenoot Ramzan Kadyrov was de terugtrekking van Sovjettroepen uit het voormalige Oost-Duitsland (DDR) in 1994 een vergissing. Dat heeft hij gezegd in een interview op de Russische staatszender ‘Rusland 1′. “We moeten terugkeren, dit is ons territorium”, fulmineerde hij.

Krantenkoppen in België

Stad Antwerpen haalt ‘woke portretten’ weer weg uit trappenhal Arenberg: “Ik had het kunnen weten”

De vier foto’s van de gerenommeerde fotograaf Mous Lamrabat die sinds november de gerenoveerde trappenhal van de Arenbergschouwburg in Antwerpen een ‘diverse’ en ‘hedendaagse’ kleur gaven, moeten opnieuw verdwijnen. Ze worden vervangen door de klassieke schilderijen die er aanvankelijk hingen. Een beslissing van Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA), op voorzet van haar partijgenoot Luk Lemmens. Het was een van

Lees meer »

Kind van 4 dood teruggevonden in de Maas

De brandweer van Luik heeft vanochtend, rond 9 uur, een kind van 4 dood teruggevonden in de Maas. Het kind werd uit het water gehaald in het dorp Lixhe, in de provincie Luik. De kleuter was gisterenavond als vermist opgegeven, samen met zijn moeder.

Lees meer »

Vlaamse overheid blokkeert toegang tot TikTok op computers en smartphones van personeel

De Vlaamse overheid blokkeert onmiddellijk de toegang tot TikTok op de computers en smartphones van het personeel van de overheid. Dat heeft Digitaal Vlaanderen, het digitaliseringsagentschap van de Vlaamse overheid, beslist op basis van veiligheidsadviezen. Vlaamse overheidsdiensten die zelf hun IT beheren krijgen het advies om dezelfde maatregelen te nemen "en hun medewerkers op te roepen de app te verwijderen".

Lees meer »