Nieuwsfeed

Teruggevonden lichaamsdelen in stadspark Parijs zijn van vrouw die negen dagen geleden als vermist werd opgegeven

De lichaamsdelen die eerder deze week aangetroffen werden in een stadspark in de Franse hoofdstad Parijs zijn geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket na berichtgeving van de krant ‘Le Parisien’.

Krantenkoppen in België

“Fake e-mails herkende je vroeger aan het slechte Nederlands, maar nu zijn die teksten vrijwel foutloos”: zo herken en ontsnap je aan online oplichting

Computerfraude is een winstgevende business geworden, en oplichters worden almaar slimmer. Zo zijn valse e-mails steeds minder van echt te onderscheiden, en kan je ook WhatsApp-berichten krijgen die lokaal worden verstuurd. Slachtoffers blijven vaak berooid én beschaamd achter, maar Maria Genova (49) dringt erop aan om àltijd klacht in te dienen. “Fraudeurs rekenen erop dat je het zo laat”, zegt

Lees meer »

Gemaskerde hooligans van Benfica vallen met kettingen Belgische fans aan en plegen overvallen, ook twee Brugse supporters opgepakt

De aanloop naar Benfica – Club Brugge wordt ontsierd door schermutselingen in Lissabon. Gisteravond gingen fans van Club Brugge opnieuw in de clinch met politie en supporters van Benfica, die het gemunt hadden op de massaal meegereisde fans van blauw-zwart. Na enkele vechtpartijen kwam de Portugese politie tussenbeide en werden twee fans van blauw-zwart opgepakt.

Lees meer »

“Met zijn kwaliteiten zou ik FIFA-voorzitter willen worden”: vader Pierre Kompany over de strijd tegen racisme en het succes en de uitdagingen van zijn zoon

Eigen kind, schoon kind. Geen grotere supporter van Vincent Kompany dan vader Pierre. En dus zit hij vanavond op de tribune om Burnley in de FA Cup aan te moedigen tegen Manchester City: “Al vrees ik dat ze geen schijn van een kans maken.” Het resultaat zal ook niets afdoen aan het eclatante succes van zijn zoon als trainer in

Lees meer »

Gouverneur van Bali doet voorstel om scooters te verbieden voor toeristen

Wayan Koster, de gouverneur van Bali, wil dat buitenlandse toeristen geen scooter meer mogen huren op het Indonesische eiland. Zonder T-shirt, helm of zelfs rijbewijs hoor je niet op een scooter volgens de gouverneur. Er worden te veel verkeersovertredingen gemaakt door toeristen, klinkt het. Op sociale media is alvast discussie ontstaan over het voorstel.

Lees meer »

Ondertussen meer dan 300 doden in Zuidoost-Afrika door cycloon Freddy

Het aantal dodelijke slachtoffers in Zuidoost-Afrika blijft stijgen nadat cycloon Freddy twee keer door de regio stormde. Meer dan 300 doden zijn ondertussen gemeld. Mozambique telt nog steeds slachtoffers, waardoor UNICEF verwacht dat de dodentol zal blijven stijgen. Malawi is het hardst getroffen door de storm, daar zijn 225 dodelijke slachtoffers gemeld.

Lees meer »

Waarom zijn hopscheuten maar zo kort in het seizoen én zo duur?

Nog tot begin april loopt het seizoen van de exclusieve hopscheut. Een Belgische delicatesse, waar sterrenchefs veel geld voor willen neertellen. Voor 1 kilo betaal je op dit moment meer dan 100 euro. Maar hoe komt het dat een schijnbaar simpele scheut zo duur kan zijn? En hoe kan je het toch op een eenvoudige én goedkope manier thuis klaarmaken?

Lees meer »

Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsenpraktijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”

Met stramme spieren en gezwollen voeten stond ultraloper Karel Sabbe (34) maandagmorgen weer in zijn tandartsenpraktijk in Ronse. De man uit Anzegem wist vorige week nog een historische prestatie neer te zetten op de Barkley Marathons in de VS, waar hij als eerste Belg ooit finishte. Na wat welverdiende rust en een klein feestje op zondag, geniet hij nog wat

Lees meer »