Nieuwsfeed

Twee broers worden 198 uur na aarbeving Turkije nog van onder puin gehaald

De broers Muhammed Enes Yeninar (17) en Baki Yeninar (21) zijn negen dagen na de zware aardbeving in het zuidoosten van Turkije nog gered van onder het puin. Een groep reddingswerkers kan het duo lokaliseren en bevrijden. Na hun bevrijding kregen ze eerste hulp toegediend. De reddingsacties in de regio lopen stilaan op hun einde. Meer en meer verschuift de nadruk op het herstel van de regio.

Krantenkoppen in België

Intimi schetsen het portret van de legendarische Humo-hoofdredacteur Guy Mortier (80): “Zijn streven naar perfectie is sterker dan hemzelf”

In 1961 werd hij journalist bij een blad waar hij de volgende decennia de plak zou zwaaien. Straks wordt-ie tachtig en zit hij vanachter zijn iPad nog altijd Humo-covers te controleren. Guy Mortier overspant ruim zestig jaar in de media, al die tijd geniaal met taal en schijnbaar zonder vijanden. Wie is die unieke man achter bromstem en bril? “Zijn

Lees meer »

Onze man in het spoor van kroonprinses Elisabeth: “Uit de details blijkt toch dat het wennen is, ook voor Mathilde”

Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Een afspraak met de geschiedenis, die met een serieuze vertraging begon. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter volgt hen op de voet, analyseerde de présence van onze kroonprinses, en gunt ons

Lees meer »

Belgen leveren minilabo voor mRNA-vaccins in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse biotechbedrijf Afrigen kan binnenkort rekenen op een Belgisch automatisch minilaboratorium voor de productie van RNA voor vaccins. Dat moet het makkelijker maken voor het bedrijf in Kaapstad, dat het eerste Afrikaanse mRNA-vaccin tegen COVID-19 ontwikkelde, om zijn productie op te schalen. Dat leerden koning Filip en koningin Mathilde zaterdag bij hun bezoek aan de site.

Lees meer »

In ‘Déjà Vu – Alles is voorbestemd’ speelt Lauren Versnick voor het eerst de hoofdrol, vanaf 7 april op Streamz

Vanaf 7 april is het tweede seizoen van ‘Déjà Vu’ te bekijken op Streamz. Voor actrice Lauren Versnick (‘Studio Tarara’) is het meteen haar eerste hoofdrol. Naast haar herken je Yassine Ouaich (‘Grond’) en Ruth Becquart (‘Twee zomers’). Het is geen vervolg op de eerste reeks met Natali Broods, maar draait rond dezelfde startvraag: Wie heeft niet ooit terug willen

Lees meer »