Nieuwsfeed

Vijf jaar na spectaculaire redding uit Thaise grot, sterft beloftevolle voetballer (17) in VK

Duangpetch Promthep was een van de 12 jongens die in 2018 samen met hun trainer vast kwamen te zitten in een ondergelopen Thaise grot. Achttien dagen lang volgde de wereld met ingehouden adem de spectaculaire reddingactie. In 2022 ging zijn droom in vervulling toen hij een studiebeurs kreeg voor een opleiding aan de voetbalacademie van Leicester in het Verenigd Koninkrijk. Maar daar is hij nu plots overleden.

Krantenkoppen in België

“La Liga is verloren”: ondanks sterke Courtois wint Barcelona ultiem de Clásico, Guardiola op eretribune met weduwe van Johan Cruijff

Barcelona heeft Real Madrid met 2-1 verslagen. Een doelpunt van invaller Kessié in de absolute slotfase legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Courtois speelde een puike partij en had enkele knappe reddingen in huis, maar dat mocht voor ‘de Koninklijke’ helaas niet baten. “We zullen tot het einde blijven vechten, maar je moet eerlijk zijn: La Liga is verloren”,

Lees meer »

Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ slaan en bewusteloos achterlaten: “Geklopt tot hij vreemde geluiden begon te maken”

Vijf Gentse jongeren, allemaal niet ouder dan 22 jaar, riskeren elk een celstraf van drie jaar wegens een brutale vechtpartij en diefstal. Het slachtoffer bleek een kennis te zijn die tegen hun zin contact had met een meisje. Om hem een lesje te leren trokken ze naar zijn woning in Wachtebeke, waar hij in elkaar getimmerd werd. De vechtpartij werd,

Lees meer »

Betrokken zondag met natte voormiddag

Zondag wordt het betrokken met in de voormiddag vrijwel voortdurend regen. In de namiddag is een donderslag in het zuiden van het land niet uitgesloten, zo meldt het KMI.
De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 à 10 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. Aan zee wordt de wind krachtig.

Lees meer »

Griep weer onder epidemische drempel

Het aantal huisartsraadplegingen voor griep is in de week van 13 tot 19 maart weer onder de epidemische drempel gedaald, zo meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Dat betekent nog niet het einde van de epidemie: daarvoor moet de indicator twee weken onder de drempel blijven.

Lees meer »

PORTRET. Gewerkt met Messi, kampioen met Club en getroffen door overlijden dochtertje: wie is Alfred Schreuder, de man bij wie Club zijn heil mogelijk opnieuw zoekt

Club Brugge zoekt straks mogelijk opnieuw zijn heil in Alfred Schreuder (50). De Nederlander maakte blauw-zwart vorig seizoen nog kampioen en koos daarna voor een (enorm teleurstellende) passage bij Ajax. Julian Nagelsmann is een van zijn vele gerenommeerde leermeesters, maar hij werkte ook al samen met Lionel Messi. Portret van een “echt voetbaldier”, die als speler in 2006 ook een

Lees meer »

Jan Yperman Ziekenhuis test geautomatiseerde drones uit voor medische doeleinden

Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper krijgt, dankzij de ondersteuning van minister van Telecommunicatie Petra De Sutter, de kans om de komende twee jaar te experimenteren met innovatieve projecten die gebruikmaken van 5G. Het ziekenhuis zal testen uitvoeren met drones die worden ingezet voor medische doeleinden, maar zal ook op andere manieren het 5G-netwerk gebruiken voor innovatieve projecten.

Lees meer »

WUYTS & VLAEMINCK. “Kansen van Van Aert zijn groter in Parijs-Roubaix dan in de Ronde van Vlaanderen”

Zondag is het zover: dé wielerhoogmis waarvoor menig koersliefhebber in Vlaanderen urenlang aan het scherm gekluisterd zit. Wint Wout van Aert zijn eerste Ronde? Of wordt Mathieu van der Poel mederecordhouder met drie zeges? “De kansen van Van Aert zijn groter in Parijs-Roubaix dan in de Ronde van Vlaanderen”, vertelt Michel Wuyts in de podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven

Lees meer »

Ook vandaag nog een honderdtal Delhaizes gesloten

Ook vandaag blijven Delhaizes dicht door acties van het personeel. De supermarktketen kondigde dinsdag aan alle 128 winkels in eigen beheer te willen verzelfstandigen. Uit protest legde het personeel van meer dan 100 winkels gisteren al spontaan het werk neer.

Lees meer »

“Hij werd uit de bus gesleurd en voor dood achtergelaten”: na zware agressie tegen De Lijn-chauffeur eisen vakbonden maatregelen

“Zou je willen stoppen met vapen? Roken is verboden op de bus.” Die opmerking van een buschauffeur in Genk deed een passagier volledig door het lint gaan. Samen met een kompaan sloeg en schopte hij het slachtoffer het ziekenhuis in. “We vragen al jaren naar een afgesloten stuurpost”, zegt vakbondsman Leon Versluys. Een reconstructie van het zoveelste zware geval van

Lees meer »