Nieuwsfeed

Zitting Europees Parlement opgeschort door protestactie in publiekstribune: “Heel agressief en heel gevaarlijk”

De plenaire zitting van het Europees Parlement in Straatsburg is vandaag rond het middaguur opgeschort als gevolg van een protestactie van Koerdische actievoerders op de publiekstribune. Ze eisten de vrijlating van de Koerdische leider Abdullah Öcalan.

Krantenkoppen in België

Kinderen onderzoeken en verzorgen zieke teddybeer in UZ Leuven

In het Universitair Ziekenhuis in Leuven kunnen kinderen dit weekend terecht met hun zieke teddybeer. Samen met studenten geneeskunde, psychologie en tandheelkunde onderzoeken en verzorgen ze er hun teddybeer. Doel van het project "Teddy Bear Hospital" is kinderen in contact brengen met de medische wereld en zo ook hun eventuele angsten voor dokters te overwinnen.

Lees meer »

Kritiek tekort aan geneesmiddelen tegen astma

Er zijn de voorbije maand voor 292 geneesmiddelen tekorten opgedoken, meer dan de 251 die in dezelfde periode na problemen weer beschikbaar werden. Het totale aantal tekorten ligt hoger, wat in sommige gevallen tot problemen bij patiënten leidt. Zeker bij astma zijn de tekorten kritiek.

Lees meer »

Jasper Philipsen, Belgische spurttroef in Milaan-Sanremo, is overtuigd van zijn kansen: “Een Ferrari als ik win? Dat is niet aan mij besteed”

Jasper Philipsen (25) schoot dinsdag raak in Tirreno-Adriatico. Hij wil dat volgende week herhalen in Sanremo, tenminste als Tadej Pogacar en ploegmaat Mathieu van der Poel meewerken. “In een massaspurt ben ik sneller dan Mathieu, behalve als Tadej mij op de Poggio de nek over draait.” Een interview met de spurtbom van Alpecin-Deceuninck over brievenbussen, hamerhaaien, complimenten van Lotte Kopecky

Lees meer »

Ed Sheeran vond zichzelf ‘superdik’ en ontwikkelde gevaarlijke eetstoornis: “Ik kon niet stoppen met overgeven”

Ed Sheeran (32) ging in een recordtempo van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu voor het eerst openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. Ongemakkelijk om over te praten, zegt

Lees meer »

Oscars-host Jimmy Kimmel verwijst tijdens onthulling nieuw tapijt naar incident Will Smith: “Dit jaar geen bloedvergieten”

Geen ‘rode’ loper tijdens de Oscaruitreiking dit jaar. Het tapijt kreeg een make-over en heeft vanaf nu een champagnekleur. Tijdens de onthulling van de nieuwe loper, kon host Jimmy Kimmel (55) het niet laten om hierover een grapje te maken. “De keuze voor een champagnekleurig tapijt laat zien dat we er zeker van zijn dat er dit jaar geen bloedvergieten

Lees meer »

Amnesty: “Iran onderwerpt kinderen in detentie aan gruwelijke foltering”

De Iraanse inlichtingendienst en veiligheidstroepen maken zich schuldig aan de foltering van minderjarige demonstranten. Met afranselingen, geseling, elektrische schokken, verkrachting en ander seksueel geweld proberen de autoriteiten hun deelname aan de landelijke protesten de kop in te drukken, zo hekelt de ngo Amnesty International. De jongste slachtoffers zouden amper twaalf jaar oud zijn.

Lees meer »