Nieuwsfeed

Zo herken je de alarmsignalen voor een zelfmoordpoging

Bart De Pauw werd gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis, vermoedelijk na een zelfmoordpoging. Alleen al in Vlaanderen overlijden drie personen per dag aan suïcide, wat ons land bijna de hoogste cijfers van Europa bezorgt. Expert Kirsten Pauwels legt uit hoe je de eerste signalen herkent, écht luistert en helpt. “Zeg niet: ‘Kom op, herpak je.’”

Krantenkoppen in België

Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken”

De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter

Lees meer »

Drie doden door Russische aanval op appartementsgebouw in Oekraïne

In de Oekraïense stad Zaporizja zijn zeker drie mensen omgekomen door een Russische aanval op een appartementsgebouw. De hulpdiensten melden ook zeker zes gewonden. Ze zoeken verder naar mensen die nog onder het puin liggen. De Oekraïense president Volodimir Zelenski betreurt de aanval, "maar het kwaad zal niet zegevieren in ons land".

Lees meer »

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »

Jongeman (21) crasht met BMW na achtervolging van 70 kilometer en pleegt vluchtmisdrijf: dader gevat dankzij speurhond en helikopter

Tijdens een achtervolging is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Nederlandse Goes een 21-jarige bestuurder gecrasht met een BMW die eerder werd gestolen in Lokeren, zo’n 70 kilometer verderop. De chauffeur probeerde het na het ongeval te vluchten, maar werd met behulp van een helikopter en speurhond alsnog gevat door de Nederlands politie. De man werd aangehouden

Lees meer »

Spectaculaire beelden: huis ontploft letterlijk op het moment dat 6 brandweermannen binnen zijn, maar ze blijven als bij wonder ongedeerd

Op bovenstaande beelden is te zien hoe een huis in het Amerikaanse New Jersey plots ontploft. Op het moment van de ontploffing zijn zes brandweermannen aanwezig in het huis. Hun collega’s snellen te hulp terwijl de zes brandweerlieden als bij wonder bijna ongehavend naar buiten lopen. “Twee brandweermannen stonden in het deurgat en werden naar buiten geduwd door de explosie”,

Lees meer »

Gasprijs loopt verder op door stakingen bij Franse lng-terminals

De Europese gasprijs is woensdag verder opgelopen, na een forse daling begin vorige week. De opmars volgt op de blokkades van de terminals voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Frankrijk door de stakingen in het land. Ook de verwachting voor koudere weersomstandigheden in grote delen van Europa in de komende week drijft de prijs van de brandstof op.

Lees meer »