Nieuwsfeed

China noemt neerschieten van ballon “hysterisch” en “absurd”: “Gaat de VS nu alle ballonnen ter wereld neerhalen?”

Twee weken nadat de Verenigde Staten een Chinese ballon hebben neergehaald, heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi fel uitgehaald naar de VS. Op de jaarlijkse Veiligheidsconferentie van München bestempelde Wang de Amerikaanse reactie als “onvoorstelbaar”, “hysterisch” en “absurd”.

Krantenkoppen in België

Britse ouders die dochter (16) “in weerzinwekkende omstandigheden” lieten sterven aan obesitas krijgen tot 7 jaar cel

“Stop met gillen.” Dat stuurde Alun Titford tot twee keer toe in een berichtje naar zijn dochter Kaylea (16), terwijl het zwaar verwaarloosde meisje aan obesitas lag te sterven op haar kamer. Enkele uren later was ze dood. Haar ouders kregen nu de rekening gepresenteerd. Ze werden tot celstraffen veroordeeld voor doodslag door grove nalatigheid tijdens een zitting waarop de

Lees meer »

Langetermijncontracten moeten prijzen op Europese elektriciteitsmarkt stabieler maken

De Europese Commissie heeft haar voorstel voor een hervorming van de elektriciteitsmarkt klaar. Consumenten en bedrijven zullen op meer prijsstabiliteit kunnen rekenen, terwijl investeringen in hernieuwbare energie zullen worden aangemoedigd. De Commissie kiest niet voor een loskoppeling van de elektriciteits- en de gasmarkt, maar zet volop in op langetermijncontracten waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de overheid.

Lees meer »

Més que un escàndol: hoe een onderzoek naar scheidsrechterscorruptie FC Barcelona voor zoveelste keer in vieze papieren brengt

Topaffiche op het veld vanavond voor FC Barcelona met een match op Old Trafford tegen Manchester United. Ernaast pakken donkere wolken (opnieuw) samen boven de Catalaanse grootmacht door de zaak-Negreira, met dubieuze miljoenenbetalingen aan een ex-hoge pief van het Spaanse scheidsrechterscomité. En het imago was de laatste jaren al zo geblutst. Hoe ‘Més que un club’ stilaan ‘Més que un

Lees meer »

DE PELOTONPRONO. Jasper Philipsen kijkt uit naar Milaan-Sanremo: “Op de Poggio zal het prijs zijn, de rest zal sprinten voor een ereplaats”

Het klassieke wielervoorjaar is terug en dan kan ‘De Pelotonprono’ niet achterblijven. Net als vorig jaar gaan we op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Acht profs uit acht verschillende ploegen geven acht weken lang hun tiercé. Jasper Philipsen kijkt voor Milaan-Sanremo in zijn glazen bol. “Op de Poggio zal het prijs zijn.”

Lees meer »

Campagne gaat de strijd aan met grensoverschrijdend gedrag bij huishoudhulpen

Met een grootschalige campagne gaat het Werkbaarheidsfonds voor de Dienstencheques, een samenwerking van alle sociale partners in de sector, de strijd aan met grensoverschrijdend gedrag bij huishoudhulpen. “In veel gevallen zijn gebruikers die een beroep doen op een huishoudhulp zich niet bewust dat ze bepaalde grenzen overschrijden. Sensibilisering over de impact ervan is dus hard nodig”, klinkt het.

Lees meer »