Nieuwsfeed

Esmée Minnaert overleefde zelfmoordpoging en is vandaag een gelukkige mama: “Mensen noemen zelfmoord vaak egoïstisch, maar dat is het niet”

Bart De Pauw was dinsdag niet de enige die een einde aan zijn leven wilde maken. Volgens de statistieken ondernemen elke dag minstens 23 Vlamingen een zelfmoordpoging, het werkelijke cijfer ligt zeker hoger. Tien jaar geleden was Esmée Minnaert (34) één van die vele anonieme slachtoffers van de wanhoop. Vandaag is ze de gelukkige moeder van een zoontje van één. “Je moet je niet schuldig voelen. Zelfmoord is geen keuze, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.”

Krantenkoppen in België

Studio 100 bevestigt ontslag van Plopsa-topman, Steve Van den Kerkhof: “Heel veel dank aan iedereen die dit mooie verhaal heeft helpen vormgeven”

Steve Van den Kerkhof (48) moet vertrekken als CEO van Plopsa. De topman was terechtgekomen in een maalstroom van beschuldigingen over een verziekte bedrijfscultuur. Zo werd hij beschuldigd van beledigingen, scheldpartijen en ‘strafmeetings’. Het personeel wordt momenteel samengeroepen en wacht op uitleg van de directie. Steve Van den Kerkhof reageert op zijn ontslag in een bericht op Facebook.

Lees meer »

Amnesty roept op om mensenrechtenschendingen taliban te vervolgen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de lidstaten van de Verenigde Naties (VN) op om op te treden tegen de verslechterende mensenrechtensituatie in Afghanistan. Aan de straffeloosheid van de taliban moet een einde komen, eist de organisatie vandaag. “Het is tijd dat de internationale gemeenschap na haar herhaalde publieke verklaringen concrete actie onderneemt”, verklaarde secretaris-generaal Agnès Callamard van Amnesty.

Lees meer »

Amerikaanse drone ‘botst’ met Russisch gevechtsvliegtuig: “Als dit een bemand toestel was geweest…”

Volgens het Pentagon heeft een Russisch gevechtsvliegtuig dinsdagochtend een Amerikaanse drone geraakt boven de Zwarte Zee. Het zou de eerste keer zijn dat Rusland en de Verenigde Staten rechtstreeks (en letterlijk) botsen in het kader van de oorlog in Oekraïne. Al ontkennen de Russen zelf dat er contact is geweest. Wie moeten we geloven? En welke gevolgen heeft dit incident?

Lees meer »

Iran kondigt akkoord over gevangenenruil met VS aan

Iran en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de mogelijkheid om gevangenen te ruilen. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir Abdollahian, zondag bekendgemaakt. “Indien alles vlot verloopt aan Amerikaanse zijde” – Washington moet nog “de laatste technische voorbereidingen” treffen – dan zouden de eerste ruilen de komende dagen kunnen plaatsvinden, aldus Abdollahian.

Lees meer »