Nieuwsfeed

Spontane staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: verschillende vluchten zonder bagage vertrokken

Op Brussels Airport is deze ochtend een spontane staking uitgebroken bij de bagageafhandelaars van Aviapartner. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchthaven. “Verschillende vluchten zijn deze ochtend zonder bagage vertrokken”, klinkt het.

Krantenkoppen in België

De coviderfenis van Xi

05:00 Dit weekend komt het Volkscongres weer in vol ornaat samen alsof de pandemie geen sporen heeft nagelaten. Maar onder de luister schuilen een slabakkende economie en een pessimistisch Chinees gemoed na…

Lees meer »

Kiev woest om “gruwelijke video” van executie Oekraïense soldaat

Op sociale media circuleren beelden waarin te zien is hoe een Oekraïense soldaat wordt neergeschoten door Russische troepen. In het fragment is te zien hoe een vermoedelijk ongewapende man, die volgens Sky News een krijgsgevangene is, in een Oekraïens uniform een sigaret rookt en “Glory to Ukraine” roept. Vervolgens wordt hij neergeschoten.

Lees meer »

Geen voetbalmatchen op BBC, en zelfs de premier reageert op crisis rond presentator Gary Lineker: wat is er aan de hand?

Gary Lineker, een van de bekendste sportpersoonlijkheden in Groot-Brittannië, werd door de openbare omroep BBC van het scherm gehaald nadat hij op sociale media kritiek had geuit op een immigratie-voorstel van de Britse regering. Zijn schorsing veroorzaakte een crisis. Presentatoren leggen het werk neer, spelers en coaches uit de Premier League weigeren nog met de BBC te praten. Er wordt

Lees meer »

Na kwartier al terug buiten, sociaal overleg bij Delhaize al snel afgelopen: “Wat er gebeurd is, kunnen we niet pikken: we houden de deuren van de winkels toe”

Het overleg tussen de directie en de vakbonden bij Delhaize is dinsdagochtend al snel afgelopen. De directie bleef bij haar standpunt en houdt vast aan het plan om de 128 supermarkten in eigen beheer te verzelfstandigen. Dat hekelden de vakbondsvertegenwoordigers bij het verlaten van de Delhaize-gebouwen in Zellik, zowat een kwartier na de voorziene start van de vergadering.

Lees meer »

Afspraak maken bij tandarts steeds moeilijker: “Te veel groepspraktijken in steden en te weinig spreiding over het land”

Veel gemeenten in België kampen momenteel met een tekort aan tandartsen, terwijl er volgens cijfers van de overheid eigenlijk wel genoeg tandartsen zijn. Dat komt volgens Jo De Backer, tandarts op rust, onder andere door het feit dat tandartsen niet genoeg verspreid zijn over het land. "Er zijn steeds meer groepspraktijken en die komen er vaker in grootsteden", zegt hij

Lees meer »

Amnesty roept op om mensenrechtenschendingen taliban te vervolgen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de lidstaten van de Verenigde Naties (VN) op om op te treden tegen de verslechterende mensenrechtensituatie in Afghanistan. Aan de straffeloosheid van de taliban moet een einde komen, eist de organisatie vandaag. “Het is tijd dat de internationale gemeenschap na haar herhaalde publieke verklaringen concrete actie onderneemt”, verklaarde secretaris-generaal Agnès Callamard van Amnesty.

Lees meer »

Oekraïners vechten in Bachmoet voor elke meter grond, bevolking lijdt enorm

Er is grote onduidelijkheid over de toestand in Bachmoet. Volgens Rusland is het een kwestie van dagen of eerder zelfs van uren voor ze de stad volledig in handen hebben. Maar dat ontkent een Oekraïense bevelhebber. Voor de inwoners wordt het leven een steeds grotere hel. Alles is kapotgeschoten. Schuilkelders verlaten, is te gevaarlijk geworden nu er man tegen man

Lees meer »

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

Lees meer »

Parlementsleden mogen geen anonieme berichten op sociale media posten

In de Deontologische Code voor Kamerleden en senatoren moet een bepaling worden ingeschreven dat parlementsleden geen (anonieme) berichten mogen posten en geen sociale media-account mogen aanmaken indien daaruit hun identiteit niet kan worden afgeleid. Dat staat in een advies dat de Federale Deontologische Commissie dinsdag heeft bekendgemaakt.

Lees meer »

Beschadigd Sojoez-ruimtevaartuig veilig teruggekeerd op aarde

Een ruimtevaartuig dat vorig jaar beschadigd was geraakt door de inslag van een klein steentje, is dinsdag veilig geland op aarde. Hangend aan parachutes plofte de Sojoez MS-22 zachtjes op de steppe van Kazachstan. Enkele uren eerder had hij het internationale ruimtestation ISS verlaten. Bij de terugkeer in de dampkring moest het ruimteschip enorme hitte doorstaan.

Lees meer »

Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere

Lees meer »