Nieuwsfeed

Belgische loonkost stijgt sneller dan gemiddeld in eurozone

De loonkosten in België zijn in de laatste drie maanden van 2022 sneller gestegen dan gemiddeld in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek Eurostat.

Krantenkoppen in België

Hij heeft al zo goed als elke truc uit zijn politieke toverhoed gehaald: welke opties resten Jambon nog om alsnog stikstofakkoord te bereiken?

Ook zaterdag is de Vlaamse regering er niet in geslaagd een stikstofakkoord uit de brand te slepen. Wellicht wagen N-VA, CD&V en Open VLD zich zondag aan een ultieme poging om de Vlaamse ploeg overeind te houden en een stikstofdeal uit te werken. Maar de politieke toverhoed van minister-president Jambon raakt stilaan leeg. Welke trucs kan hij nog bovenhalen om

Lees meer »

Antwerps hof van beroep behandelt vanaf 13 maart de zaak-Sanda Dia

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich vanaf maandag 13 maart over de zaak-Sanda Dia, de 20-jarige student aan de KU Leuven die in 2018 stierf na een zwaar doopritueel bij studentenclub Reuzegom. De familie van de jongeman en het openbaar ministerie hadden beroep aangetekend, omdat de rechter in eerste aanleg had opgemerkt dat ze alleen maar over de

Lees meer »

Real Madrid denkt aan acties nadat FC Barcelona beschuldigd wordt van corruptie refs in ‘zaak-Negreira’

Het Spaanse gerecht beschuldigt huidig competitieleider FC Barcelona, voormalige bestuurders van de club en ex-scheidsrechtersbaas José Maria Enriquez Negreira van corruptie, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte in de zaak rond verdachte geldstromen van de Catalaanse topclub richting Negreira, zo maakte een Barcelonese rechtbank bekend. Real Madrid belegt speciaal daarvoor morgen een raad van bestuur in.

Lees meer »

Relatiedeskundige Rika Ponnet beantwoordt de vraag van de week: “Veel mensen hebben het moeilijk met hun niet-geleefde levens”

Wat als je ondanks je gelukkige relatie toch gevoelens hebt voor iemand anders? Iemand die ook verliefd is op jou, maar met wie je enkel online contact hebt. Radio 1-luisteraar Tine worstelt ermee. Relatietherapeute Rika Ponnet geeft wekelijks advies in "Nieuwe feiten" (Radio 1), en ook op VRT NWS: “Online contact kan heel krachtig zijn, maar het is geen goed

Lees meer »

Vluchtelingenwerk Vlaanderen twijfelt aan impact federaal asielakkoord: “Op korte termijn geen oplossingen”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen twijfelt eraan of de maatregelen uit het asielakkoord van de federale regering de opvangcrisis in ons land zal kunnen bedwingen. Zeker op korte termijn biedt het akkoord volgens de organisatie geen perspectief aan de 2.400 mensen die nog op de wachtlijst staan voor een opvangplaats. "Zij kunnen niet tot de zomer wachten op een dak boven hun hoofd,

Lees meer »

Daders van één van beruchtste misdaden Wagnergroep geïdentificeerd nadat ze online beelden delen van gruwelijke moord

Onderzoekers zijn erin geslaagd om de daders te identificeren van een van de beruchtste misdaden van de Wagnergroep. De huurlingen martelden en vermoorden in 2017 een Syriër en verminkten daarna zijn lichaam. Vervolgens deelden ze beelden daarvan online. Het was de eerste moord van het huurlingenleger met een voorhamer. Dat werd later een handelsmerk van Wagner.

Lees meer »

Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al

Lees meer »