Nieuwsfeed

De Watergroep moet 1 miljoen euro betalen na instorting van 4 huizen: “We worden er nog dagelijks mee geconfronteerd”

De Watergroep is schuldig bevonden aan de verzakking van het wegdek en de instorting van vier huizen in de Mgr. Trudo Jansstraat in Zussen in 2018. De rechter legt de groep een totale schadevergoeding van ruim 1 miljoen euro op. “We worden er nog dagelijks mee geconfronteerd.”

Krantenkoppen in België

Medewerker (59) na 22 jaar in dienst ontslagen om meenemen iPad

Een iPad mee naar huis nemen, wetende dat het niet van jou is maar van het bedrijf waarvoor je werkt? Dat leverde een medewerker van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ontslag op staande voet op. De 59-jarige man stapte boos naar de rechter, maar kreeg nul op rekest. “Hier is sprake van ernstig verwijtbaar handelen”, luidt het oordeel.

Lees meer »

OPROEP. Heb jij ervaring met een niet-erkende borstkliniek?

Wie behandeld wordt in een erkende borstkliniek heeft grotere overlevingskansen na een borstkankerdiagnose. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor gezondheidszorg. Het Nieuwsblad is nu op zoek naar vrouwen die behandeld worden/werden in zo’n niet-erkend centrum. Zit je met vragen of zorgen? Of ben je net heel tevreden? Laat het ons weten.

Lees meer »

Kamertje boeken in de boekenwinkel

19:10 Met ‘150 Bookstores you need to visit before you die’ reis je langs pareltjes, pralinedoosjes, paleizen vol boeken, waar je eerst naar de winkel kijkt – buiten of binnen of beide – en dan pas naar het…

Lees meer »

“Eveline” komt vrij onder strenge voorwaarden

De jonge man uit Gent die zich als "Eveline" uitgaf om naaktfoto’s en filmpjes van BV’s te bemachtigen, komt vrij onder strenge voorwaarden. Eind vorig jaar werd hij opnieuw aangehouden op verdenking van nieuwe feiten. De raadkamer in Gent heeft beslist dat hij niet langer in de cel moet blijven. Het parket gaat niet in beroep tegen de beslissing.

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad raadt bloeddonaties af voor 66-plussers

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) stelt in een nieuw advies voor om bloeddonatie vanaf 66 jaar "niet aan te bevelen". Dat zou neerkomen op een verstrenging van de huidige regels, terwijl er toch al geen overvloed is aan mensen die bloed komen geven. De HGR wil inzetten op bredere campagnes om meer jonge donoren te vinden en de huidige bloeddonoren vaker

Lees meer »

RECENSIE. Breekbaar, grofgebekt en met de nodige zelfspot: Lewis Capaldi lijmt 18.000 gebroken harten in het Sportpaleis

Loepzuiver én met een lach en een traan. Lewis Capaldi (26) palmde donderdagavond zonder moeite alle 18.000 harten van het uitverkocht Sportpaleis in. Het was de eerste keer dat de Britse singer-songwriter voor zo’n groot publiek stond, al was daar niets van te merken. Met dank aan zijn emotionele teksten, gretig gebruik van scheldwoorden en typische droge humor.

Lees meer »

Franse stakers duwen gasprijs hoger

Stakingen in Frankrijk die leiden tot een verstoorde gasaanvoer duwen de gasprijs vrijdag tot 10 procent hoger. Op de toonaangevende Nederlandse termijnmarkt stijgt de gasprijs vrijdag met 10 procent, richting 48 euro per megawattuur.

Lees meer »