Nieuwsfeed

“Gearresteerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspionageteam

Een hacker die vijf jaar geleden in Nederland opgepakt werd, blijkt nu aan het hoofd te staan van ‘Sandworm’. Dat is het meest gevreesde Russische cyberspionageteam, opererend onder de vleugels van de militaire inlichtingendienst GROe. Dat belaagt de stroomvoorziening in Oekraïne, maar mengt zich ook in onderzoeken naar chemische wapens en doping in de sport. Bekijk hier hoe dat gebeurt en wat Jevgeni Serebrjakov (41) bij een Moskouse voetbalploeg deed.

Krantenkoppen in België

Britse ex-minister onder vuur door gelekte whatsappjes tijdens coronapandemie: “We jagen iedereen de stuipen op het lijf met nieuwe variant”

Meer dan 100.000 gelekte whatsappberichten van bewindslieden over het Kanaal geven een unieke inkijk in de aanpak van de coronapandemie door de Britse regering. Vooral de toenmalige minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, ligt zwaar onder vuur. Hij vertelde zijn medewerkers dat hij “iedereen de stuipen op het lijf wilde jagen met een nieuwe variant” om zo de coronamaatregelen beter te

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Mogelijke kroongetuige zegt nu dat Musawi (24) die avond mes bijhad: “Hij stak het snel weg achter z’n been”

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de mogelijke kroongetuige in de zaak van de dubbele kotmoord is vrijdagavond dan toch opnieuw komen getuigen. O.O. (39) zag Youlia Soboleva (19) enkele uren voor haar dood buitenkomen uit de studio van Mohammad Musawi (24). En hoewel O. dat eerder niét in het Brugse assisenhof verklaarde, beweerde hij nu dat

Lees meer »

“Een dringende boodschap”: ‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang

Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn woensdagmiddag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.

Lees meer »

“We werden behandeld als dieren”: ex-gedetineerden schetsen dramatisch beeld van Noord-Koreaanse gevangenissen

Verkrachting, geforceerde abortussen, foltering en uithongering: elke dag spelen zich in de gevangenissen in Noord-Korea flagrante schendingen van de mensenrechten af. Dat is de conclusie van een nieuw rapport van mensenrechtenorganisatie Korea Future. Het rapport is gedetailleerder en maakt concreter wat eerdere rapporten al aangaven, zegt Korea-kenner Remco Breuker. “Ik schrik er toch elke keer opnieuw van.”

Lees meer »

Concurrentie van grote internationale webshops, hoge kosten en gratis retour: amper 4 op de 10 webshops zelfstandige handelaars zijn rendabel

De online verkoop bij de zelfstandige handelaar is duidelijk over de coronapiek heen. Twee jaar na de enorme boost blijkt de e-commerce voor een aantal lokale retailers een tijdelijk initiatief te zijn geweest. Voor amper vier op de tien zelfstandigen en kmo’s is de webshop rendabel. De grote boosdoener? De verpletterende buitenlandse internetgiganten. “Neem ik een nieuw merk in assortiment,

Lees meer »

Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken”

De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter

Lees meer »

Ed Sheeran was jaloers op Justin Bieber en Shawn Mendes: “Waarom heb ik geen sixpack? Oh, omdat ik graag kebab eet en bier drinkt”

Ed Sheeran (32) ging van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster, in recordtempo. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. “Aanvankelijk at ik al mijn maaltijden dubbel, ik kon niet

Lees meer »