Nieuwsfeed

N-VA boycot opnieuw plenaire vergadering Senaat: “Pure tijdverspilling”

De zetels van de N-VA-fractie in de Senaat blijven vandaag leeg. De N-VA wil zo een signaal geven dat de beperkte wettelijke rol van de Senaat gerespecteerd moet worden. “De wettelijke rol van de Senaat is uiterst beperkt. Maar toch agenderen de Vivaldi-partijen elke week allerhande resoluties of informatieverslagen die niet tot de bevoegdheid van de Senaat behoren. “Pure tijdverspilling en de laatste stuiptrekkingen van een wegkwijnende instelling”, licht fractieleider Karl Vanlouwe toe.

Krantenkoppen in België

Nederlandse journaliste Marijn de Vries had jarenlang te maken met wangedrag bij NOS Sport: “Het vrat me leeg, vanbinnen”

Journaliste en voormalig profwielrenner Marijn de Vries (44) heeft bij NOS Sport, de Nederlandse sportredactie van de publieke omroep, te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag. De Vries schrijft vrijdag in haar column voor ‘NRC’ dat ze zich, ook na gesprekken met de hoofdredactie, jarenlang machteloos heeft gevoeld. “Het heeft mijn carrière beschadigd, maar vooral mij als persoon. Het vrat me

Lees meer »

“Veel zorgen over de financiële put na ons huwelijk”, ‘Zillion’-regisseur Robin Pront en Charlotte Timmers over hun ‘stuntelige’ verloving

Het gaat al maanden hard voor ‘Zillion’-regisseur Robin Pront en actrice Charlotte Timmers. Met die film over de beruchte 90’s discotheek scoorden ze één van de meest succesvolle Vlaamse films in ons land. Maar ook privé gaat het hard voor de twee, want Robin ging recent op zijn knie voor Charlotte. Bij Showbits spreken ze voor het eerst over het

Lees meer »

Proces rond Sanda Dia ten einde na waardig slotakkoord van familie: “Wij blijven geloven in de goedheid van de mens. Dat pakken jullie ons niet af”

Het proces is voorbij, op 26 mei komt er #JusticeForSanda, alsook voor de achttien beklaagden. Op de slotdag van het sereen verlopen proces richtte Sanda Dia’s familie zich tot de Reuzegommers én hun ouders. “Wij voelen geen haat, niemand moet voor ons naar de gevangenis. Maar kom niet vertellen dat jullie zijn vrienden waren.”

Lees meer »

Na overlijden oudere man aan overdosis: wanneer worden vitamines giftig? “In supplementen vitamine D zit soms tot 6 keer de aanbevolen hoeveelheid”

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen

Lees meer »

Onderwijs bereikt akkoord over wat leerlingen in 2e en 3e graad secundair vanaf volgend jaar moeten kennen en kunnen 

De onderwijskoepels en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zijn het eens geworden over wat leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs vanaf volgend schooljaar minimaal moeten kennen en kunnen. Scholen kunnen zo, nog net voor de paasvakantie, aan de slag met de vernieuwde minimumdoelen, zoals de eindtermen vanaf nu heten. De vorige versie werd vorig jaar

Lees meer »

Hoeveel proteïnen eet je best als je sport? En moet je op je voeding letten? Sportdiëtiste deelt 3 schema’s voor beginnende én gevorderde sporters

Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Als je wat je eet afstemt op je sport, zullen je trainingen écht veel beter gaan”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor

Lees meer »