Nieuwsfeed

Na heisa rond weggehaalde schilderijen in Arenbergschouwburg: waarover gaat de discussie rond “woke” en “cancelcultuur”?

De directie van de Arenbergschouwburg in Antwerpen wordt door het stadsbestuur beschuldigd van cancelcultuur nadat het enkele klassieke schilderijen weghaalde om er hedendaagse foto’s te hangen met diverse personen. "Men probeert onze geschiedenis te wissen onder invloed van de woke-cultuur", klinkt de kritiek. Maar wat is woke? Wat wordt bedoeld met cancelcultuur en waarom komen deze begrippen zo vaak terug in discussies? Walter Weyns, socioloog van de UAntwerpen geeft meer uitleg in "Laat".

Krantenkoppen in België

Twee families krijgen postuum erkenning voor opvangen van Joden tijdens oorlog

De ambassadrice van Israël in België, Idit Rosenzweig-Abu, heeft woensdag aan twee Belgische families postuum de erkenning “Rechtvaardige onder de Volkeren” overhandigd. De erkenning, die uitgereikt wordt door het Yad Vashem instituut in Israël, huldigt de hulp die deze families verleend hebben aan Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, door hen te verbergen en onderdak te verlenen.

Lees meer »

Iconisch Flatiron Building in New York voor 190 miljoen dollar geveild

Het historische Flatiron Building in New York is woensdag geveild voor een bedrag van 190 miljoen dollar (174,6 miljoen euro). Ondernemer Jacob Garlick wordt met zijn investeringsbedrijf de nieuwe eigenaar van het gebouw, dat zich bevindt op de kruising van Broadway met Fifth Avenue, in het Flatiron District in Manhattan. “Al sinds mijn veertiende droom ik ervan eigenaar te worden

Lees meer »

De democratie is wereldwijd in gevaar: geen enkele regio ontsnapt

De democratie dreigt wereldwijd in een sukkelstraatje te belanden. Volgens het jaarlijkse democratierapport leven nu 5,7 miljard mensen – een goede 72 procent van de wereldbevolking – onder een autoritair bewind. Voor het eerst in twintig jaar zijn er meer autocratieën dan democratieën. En toch is de toekomst niet helemaal somber.

Lees meer »

Vlaamse werkloosheid stijgt voor de vierde maand op rij

Het aantal werklozen in Vlaanderen is in februari – voor de vierde maand op rij – gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. Het aantal mensen in Wallonië dat een werkloosheidsuitkering krijgt, is in februari met 1,1 procent gedaald in vergelijking met februari vorig jaar, maar het werkloosheidspercentage is op jaarbasis wel met 1,2 procentpunten toegenomen en

Lees meer »

Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen bouwen die zonder piloot vliegen, ook voor personenvervoer

Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI, een evenementenhal in Amsterdam-Zuid. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

Lees meer »

Helene Fischer, de schlagerkoningin die meer verdiende dan Céline Dion: “Tijdens haar huwelijk werd ze verliefd op haar acrobaat”

De kans is reëel dat u nog nooit van Helene Fischer (38) gehoord heeft. Nochtans mag de Duitse schlagerkoningin, bekend van de oorwurm ‘Atemlos durch die Nacht’, zich een van de best verdienende vrouwelijke artiesten ter wereld noemen. In 2018 streek ze zelfs meer poen op dan supersterren als Britney Spears (41) en Céline Dion (54). Ook haar nieuwste tournee

Lees meer »