Nieuwsfeed

Ook Google, Instagram en TikTok zullen moeten investeren in Vlaamse films en series

De Vlaamse regering verplicht de digitale spelers Google, Meta en TikTok om mee te investeren in Vlaamse films, series en documentaires. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) breidt die investeringsverplichting uit, waarbij mediaspelers die verdienen aan Vlaamse producties verplicht worden om er ook in te investeren.

Krantenkoppen in België

Twintiger die als ‘Eveline’ naaktfoto’s van BV’s ontfutselde is na drieënhalve maand weer vrij

‘Eveline’ is opnieuw op vrijersvoeten. De Gentse G.R. (29) verliet de gevangenis met kap en mondmasker op om zijn gezicht zoveel als mogelijk af te schermen van pottenkijkers. De twintiger ontfutselde van tientallen mannen, onder wie BV’s, naaktfoto’s via sociale media. En zelfs toen hij vrij was onder voorwaarden bleek de drang te groot waardoor hij prompt terug de gevangenis

Lees meer »

1 op de 4 noemt zichzelf verslaafd aan zijn smartphone: hoe geraak je er vanaf? Onze tech-journalist Kenneth Dée geeft tips

We zitten elke dag gemiddeld 3 uur en 8 minuten op onze smartphone. Eén op de vier Vlamingen noemt zichzelf zelfs verslaafd aan zijn smartphone. Dat blijkt uit de Digimeter, het jaarlijks onderzoek naar ons mediagebruik. Hoe komt het dat we zo verslaafd zijn aan onze telefoon? En hoe kunnen we het gebruik verminderen? Onze tech-journalist Kenneth Dée geeft in

Lees meer »

Groen en N-VA willen extern onderzoek Kamer en Senaat na ‘onwettige’ pensioenbonussen, PVDA vraagt onderzoekscommissie

Groen en N-VA willen de werking van het Federaal Parlement grondig tegen het licht houden naar aanleiding van de ‘onwettige’ pensioenbonussen voor ex-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA). Kamerleden Kristof Calvo (Groen), Peter De Roover (N-VA) én senator Karl Vanlouwe (N-VA) roepen in een brief het Bestuurscomité van Kamer en Senaat op om een onafhankelijk extern

Lees meer »

‘De veehouderij ligt aan een Europees infuus’

Het stikstofakkoord verzekert de boer dat hij de komende maanden met zijn bedrijf verder kan, maar perspectief voor de toekomst biedt het niet. ‘Zonder een duidelijke langetermijnvisie van de overheid hebben de boeren geen zekerheid’, zegt bio-econome Tessa Avermaete.

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-VILLARREAL. Riemer kiest voor Raman als diepe spits

Vanavond ontvangt Anderlecht Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Kan paars-wit stunten tegen de Spaanse subtopper? Coach Brian Riemer gelooft alvast van wel. Naar Adrien Trebel hoeft u overigens niet te zoeken bij paars-wit, hij komt niet meer in actie na een discussie met Riemer. Volg de aanloop naar de match, die start om 18u45, op de

Lees meer »