Nieuwsfeed

Vlaams-Brabantse patiënten voortaan naar dichtste Nederlandstalige ziekenhuis gebracht

Patiënten uit Vlaams-Brabant die met de ziekenwagen naar een ziekenhuis vervoerd worden, kunnen er voortaan voor kiezen om niet naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te worden gebracht als dat Franstalig is en zij zelf Nederlands spreken. De patiënten mogen opteren voor een Nederlandstalig ziekenhuis, op voorwaarde dat de extra rijtijd maximaal 12 minuten bedraagt. Provincie Vlaams-Brabant lanceert vrijdag een informatiecampagne om de nieuwe regels breder bekend te maken.

Krantenkoppen in België

Zwitserse centrale bank belooft Credit Suisse te steunen als dat nodig is

De Zwitserse centrale bank heeft woensdagavond een verklaring verspreid waarin wordt beloofd het geplaagde Credit Suisse financiële steun te geven wanneer dat nodig blijkt. Met die woorden lijken de autoriteiten in Zwitserland de financiële markten gerust te willen stellen. Zowel de centrale bank als toezichthouder Finma zegt de situatie scherp in de gaten te houden.

Lees meer »

Hebt u een vraag voor Bart De Wever (N-VA)?

Bart De Wever (N-VA) is zondagmiddag studiogast bij VTM Nieuws. Hebt u een vraag voor de N-VA-voorzitter? Over het stikstofakkoord dat uitblijft? Over zijn nieuwe boek ‘Over Woke’ waarin hij zich geen liefhebber toont? Of over de pensioenpremies die oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke en Herman De Croo genoten? Stel ze dan hier.

Lees meer »

Ambtenaren en oud-Kamervoorzitters kregen jarenlang “onwettige” vergoeding bovenop pensioen: dit weten we al over de zaak

Oud-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA) en een aantal hoge ambtenaren hebben jarenlang mogelijk onwettige pensioenextra’s gekregen van duizenden euro’s per maand. Dat nieuws is gisteren naar boven gekomen, maar er zijn er nog veel vragen: hoe is die regeling precies tot stand gekomen? En wat zullen de gevolgen zijn? We zetten op een rijtje wat

Lees meer »

Franse regering overleeft – nipt – vertrouwensstemming in parlement: pensioenhervorming komt er, maar protest zal niet gaan liggen

De Franse regering heeft een vertrouwensstemming in het parlement maar nipt overleefd. Vanavond werd gestemd over twee moties van wantrouwen tegen de regering van premier Elisabeth Borne. De moties waren ingediend door twee oppositiepartijen. Zij nemen het niet dat de regering de omstreden pensioenvorming van president Emmanuel Macron doorvoert buiten het parlement om. Nu de moties van wantrouwen zijn weggestemd,

Lees meer »

Demi Lovato maakt regiedebuut met documentaire over kindsterren

Demi Lovato (30) maakt binnenkort haar debuut als regisseuse. De Amerikaanse zangeres en actrice gaat een documentaire maken over kindsterren: ‘Child Stars’. Dat heeft het muziektijdschrift ‘Rolling Stone’ bekendgemaakt. “Er is geen beter onderwerp denkbaar voor mijn regiedebuut dan dit, omdat het zo dicht bij mezelf ligt.”

Lees meer »

Niet alle klanten even begripvol voor stakers bij Delhaize: “Twee mensen vielen mij aan omdat ze niet binnen mochten”

Kwaad, maar vooral heel teleurgesteld zijn de 77 werknemers van de pas vernieuwde Delhaize in Aalst, waar de meesten al tientallen jaren op de teller hebben. “Geen verdediging van onze rechten meer, minder loon, op zondag werken, … Daarvoor hebben we ons dan jaren zo hard ingezet.” Dinsdag na de bijzondere ondernemingsraad, waar de directie werd uitgejouwd, legden personeelsleden spontaan

Lees meer »

KIJK LIVE CAGE WARRIORS. Hij doet het! Jan Quaeyhaegens haalt het van Ciardo met technische knock-out na stevige ellebogen in tweede ronde

Fan van vechtsporten? Dan zit u vanavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ beet de spits af tegen Alberto Ciardo en hij haalde het met een technische knock-out in de tweede ronde. ‘t Was een cruciale kamp, want na zijn zege komt

Lees meer »