Nieuwsfeed

Weifelend beursherstel na loodzware week

11:27 Beleggers blijven op hun hoede voor een mogelijke bankencrisis. De beurskoers van Credit Suisse krijgt opnieuw een tik.

Krantenkoppen in België

Paus breidt maatregelen tegen seksueel misbruik uit

Paus Franciscus heeft de maatregelen tegen seksueel misbruik in de kerk uitgebreid en verduidelijkt. Het Vaticaan heeft zaterdag een aangepaste versie van het in 2019 uitgebrachte apostolische schrijven “Vos estis lux mundi” (Gij zijt het Licht van de Wereld) naar buiten gebracht. Een van de belangrijkste aanpassingen is dat leken van internationale verenigingen gevallen van misbruik onmiddellijk moeten melden.

Lees meer »

“Wisten op voorhand dat we tegen 12 zouden spelen”: Real haalt met eigen compilatievideo verschroeiend uit naar wedstrijdleiding Clásico

De verloren Clásico in Barcelona zit Real Madrid hoog. De Koninklijke hekelt meerdere “wedstrijdbepalende” beslissingen van ref Ricardo Bengoetxea en maakte er zelfs een compilatievideo van 4 minuten van. “Die buitenspellijn was lachwekkend.” Real verwijst ook onrechtstreeks naar de ‘zaak-Negreira’, waarin FC Barcelona wordt verdacht van omkoping.

Lees meer »

Staatssecretaris Nicole de Moor: “Iedereen die in tentenkamp aan Klein Kasteeltje verbleef, krijgt opvang, maar ook structurele oplossing nodig”

Alle vluchtelingen en migranten die gisteren werden weggehaald uit een tentenkamp in Molenbeek zullen een plaats krijgen in een opvangcentrum van Fedasil. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor in "De ochtend" op Radio 1. Ze beseft wel dat er ook structurele oplossingen moeten komen om de opvangcrisis aan te pakken. Ze hoopt daarover vandaag in de

Lees meer »

Wat zeggen vlekjes en scheurtjes op je teen- en vingernagels over je gezondheid?

Nagels kunnen verschillende afwijkingen vertonen. Maar waar komt dit andere uitzicht plots vandaan? En kunnen die puntjes, verkleuringen of inkepingen wijzen op een onderliggende ziekte? Dermatoloog Reinhart Speeckaert (UZ Gent) zet alle nageldefecten voor ons op een rijtje. “Als er onder de nagel een bruine streep nieuw is of geleidelijk aan groeit, kan er sprake zijn van een verborgen melanoom.”

Lees meer »

Man die rechtszaak aanspant tegen Gwyneth Paltrow getuigt: “Ze was heel boos en probeerde schuld op mij af te schuiven”

Gwyneth Paltrow (50) toonde zich vorige week bijzonder strijdvaardig tijdens haar getuigenis op het proces rond haar skiongeluk. De actrice bleef erbij dat zij niet diegene was die het ongeval heeft veroorzaakt. Vandaag mag Terry Sanderson (76) – de man die haar voor de rechter sleept – het woord nemen. “Sinds het ongeval leid ik een heel ander leven”, zegt Sanderson.

Lees meer »

Vakbonden gaan actievoeren tegen besparingen aan de UGent

De vakbonden bereiden zich voor op acties tegen de besparingsplannen van de leiding van de UGent. Volgende week buigt de raad van bestuur van de Gentse universiteit zich over een kerntakennota waarin ruim 22 miljoen euro bespaard zou worden. De universiteit moet het ook met minder personeel doen, wat de bonden niet zien zitten. Ze zullen aan het rectoraat protesteren

Lees meer »

Wat is een tenniselleboog en hoe voorkom je het? “Niet alleen bij sport, ook in het gewone leven zijn overbelasting en verkeerd materiaal de boosdoeners”

Nu de lente stilaan haar opwachting maakt, halen veel tennissers en padelspelers hun raket vanonder het winterse stof. Maar wie tijdens zo’n racketsport de verkeerde techniek en/of te zwaar materiaal gebruikt, riskeert een tenniselleboog. Wat is dat precies en hoe kun je dat voorkomen? “Een tenniselleboog treedt doorgaans op vanaf de leeftijd van 30 jaar en ouder”, zegt schouder- en

Lees meer »

LIVE. De zaak Reuzegom: “Mijn cliënt heeft duizenden keren vervloekt wat er gebeurd is”: advocaat Protput neemt als eerste het woord

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

Twee Amerikanen, Russin en Japanner verlaten ruimtestation ISS

Na ongeveer een half jaar in de ruimte hebben twee Amerikanen, een Rus en een Japanner het internationale ruimtestation ISS verlaten. Aan boord van een “Crew Dragon” van het particuliere ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk hebben de vier zich zaterdagochtend losgemaakt van het ISS, zo maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend. Het is de bedoeling dat de capsule zondagavond op

Lees meer »