Nieuwsfeed

Wie derde keer wordt opgeroepen als bijzitter verkiezingen mag voortaan weigeren

Burgers die al twee keer bijzitter geweest zijn voor verkiezingen en een derde oproep krijgen, mogen die weigeren. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Krantenkoppen in België

“Oekraïense scherpschutters doden zeven Russische verkenners in Bachmoet”

De strijd om de oost-Oekraïense stad Bachmoet blijft in alle hevigheid woeden. Het Oekraïense leger meldt dat scherpschutters afgelopen nacht een groep Russische verkenners heeft doodgeschoten die probeerden op te rukken naar de Oekraïense stellingen. Bij de Russen vielen zeven doden, drie andere soldaten raakten gewond, aldus de Oekraïense autoriteiten. Die informatie kon niet onafhankelijk bevestigd worden.

Lees meer »

Katholieke Kerk Portugal vraagt duizenden misbruikslachtoffers om vergeving

De Portugese Katholieke Kerk heeft slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken vrijdag om vergeving gevraagd, na de publicatie van een onafhankelijk rapport dat de omvang van de misdrijven uiteenzette. Het vernietigende rapport over seksueel misbruik van kinderen dat vorige maand verscheen, meldde dat geestelijken sinds 1950 bijna 5.000 kinderen hadden misbruikt.

Lees meer »

Belgische Calamares? Inktvis komt steeds vaker uit de Noordzee

Zeekat uit de Noordzee, het is een lekkernij die steeds vaker op onze borden belandt. De inktvissoort staat voor het eerst op 2 in de hitparade van meest gevangen vis uit de Noordzee, na de tong. Ook pijlinktvissen en dwerginktvissen belanden vaker in de netten van onze vissers. "Onze Noordzee is exotischer dan iedereen vermoedt", zegt Sarah Tilkin van Natuurpunt.

Lees meer »

Honderdduizenden Britten leggen het werk neer voor hoger loon

In het Verenigd Koninkrijk hebben woensdag opnieuw honderdduizenden werknemers uit verschillende sectoren het werk neergelegd, om meer loon te eisen. Het zou gaan om een van de grootste stakingsacties sinds het begin van de sociale onrust vorig jaar, schrijven Britse media. Onder andere de metro van Londen ligt volledig stil. 

Lees meer »

KIJK. Russische staats-tv gooit het over andere boeg: “Miljoenen Russofobe Fransen gebruiken geen shampoo of tandpasta meer”

De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste – berucht om haar dramatische claims – richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.

Lees meer »

Is Beethoven dan toch niet van Vlaamse afkomst? Nieuw DNA-onderzoek zet afstamming componist op zijn kop

De bekende componist Ludwig van Beethoven is genetisch niet verwant met alle andere Vlaamse Van Beethovens. Uit een grootschalig genetisch onderzoek op basis van zijn haarlokken blijkt dat er ergens in de directe vaderlijke lijn een buitenechtelijk kind was. Waarschijnlijk gaat het om zijn eigen vader, al kan er niet met zekerheid gezegd worden in welke generatie de buitenechtelijke verwekking

Lees meer »