Nieuwsfeed

Bejaarde man (80) teruggevonden dankzij inzet van drone

Een 80-jarige man was vrijdag plots verdwenen in zijn woonplaats Meerle. Na het verspreiden van een ‘opsporingsbericht’ en een gerichte zoektocht kon de politie de man gezond en wel terugvinden. Dankzij de inzet van de drone.

Krantenkoppen in België

Aantal klachten rond (seksuele) intimidatie verdrievoudigd

De Genderkamer, het orgaan voor vragen en klachten rond gender, geslacht en grensoverschrijdend gedrag, heeft in vorig jaar 155 vragen, meldingen en klachten gekregen over (seksuele) intimidatie. Dat is een verdrievoudiging tegenover de 50 klachten in 2021. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Genderkamer. Volgens Ombudsvrouw Gender Annelies D’Espallier kan de forse toename van het aantal klachten te maken

Lees meer »

Hebben kinderen baat bij een vitaminesupplement? En welk kies je dan? “Te hoge dosissen kunnen schadelijk zijn”, waarschuwt biochemicus

Multivitamines voor kinderen zijn ontzettend populair. Maar welke vitamines hebben zij écht extra nodig? Voedingswetenschapper en biomedicus Amandine de Paepe waarschuwt: “Vitaminesupplementen kunnen een goede aanvulling zijn, maar ze kunnen ook overgedoseerd worden.” Ze neemt zes soorten uit de winkel en de apotheek onder de loep en legt uit waar je op moet letten.

Lees meer »

Centrale banken komen met extra leenmogelijkheden voor banken

De Europese Centrale Bank (ECB), de Federal Reserve en vier andere centrale banken zorgen de komende tijd voor extra leenmogelijkheden voor banken. Daarmee willen ze zorgen dat die banken over voldoende geld beschikken als klanten in economisch onzekere tijden meer geld willen opnemen. De stap, die enkele uren na de overname van het geplaagde Credit Suisse door UBS werd aangekondigd,

Lees meer »

Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen bouwen die zonder piloot vliegen, ook voor personenvervoer

Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI, een evenementenhal in Amsterdam-Zuid. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

Lees meer »