Nieuwsfeed

Belgische werkgelegenheidsgraad gestegen tot 72,3 procent

De Belgische werkgelegenheidsgraad is in het vierde kwartaal van 2022 gestegen tot 72,3 procent. Dat berekende Statbel. Volgens minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) is de doelstelling van de regering om een werkgelegenheidsgraad van 80 procent te bereiken in 2030 “binnen handbereik”.

Krantenkoppen in België

Iran stemt in met bijkomende nucleaire controles

Iran is bereid om internationale inspecteurs bijkomende controles te laten uitvoeren van zijn nucleaire installaties. Dat zeggen de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) en de Iraanse Organisatie voor Atoomenergie (AEOI) zaterdag in een gemeenschappelijke verklaring.

Lees meer »

Nobelprijswinnaar Ales Bialiatski krijgt tien jaar cel in Wit-Rusland

Een rechtbank in de Wit-Russische hoofdstad Minsk heeft de Wit-Russische mensenrechtenactivist Ales Bialiatski, co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2022 en een leidende figuur in de Wit-Russische democratiebeweging, vandaag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens geldsmokkel en financiering van “activiteiten die de openbare orde ernstig verstoren”. Dat meldt zijn eigen ngo, mensenrechtenorganisatie Viasna.

Lees meer »

Slechte reviews, betrapt met een prostituee en tal van ongepaste grappen: Eddie Murphy is klaar voor een nieuw hoofdstuk

Eddie Murphy (61) is helemaal terug, met dank aan een prestigieuze oeuvreprijs, en een nieuwe film op Netflix. Nochtans zegde hij meer dan elf jaar geleden de filmwereld gedesillusioneerd vaarwel. “Ik maakte plots alleen nog maar slechte films”, klonk het teleurgesteld. Al bleek er ook op persoonlijk vlak héél wat aan de hand: van ruzie met z’n exen tot die

Lees meer »

Groen en N-VA willen extern onderzoek Kamer en Senaat na ‘onwettige’ pensioenbonussen, PVDA vraagt onderzoekscommissie

Groen en N-VA willen de werking van het Federaal Parlement grondig tegen het licht houden naar aanleiding van de ‘onwettige’ pensioenbonussen voor ex-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA). Kamerleden Kristof Calvo (Groen), Peter De Roover (N-VA) én senator Karl Vanlouwe (N-VA) roepen in een brief het Bestuurscomité van Kamer en Senaat op om een onafhankelijk extern

Lees meer »