Nieuwsfeed

Belgische werkgelegenheidsgraad gestegen tot 72,3 procent

08:39 De doelstelling om een werkgelegenheidsgraad van 80 procent te bereiken is in 2030 ‘binnen handbereik’, zegt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).

Krantenkoppen in België

Plottwist: regisseur onthult dat Amélie Poulain een KGB-spion was

De romantische komediefilm ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ kwam bijna 22 jaar geleden uit en is sindsdien een van de grootste internationale successen voor de Franse filmwereld. Ook bij ons kan de film al lang genieten van lovende kritieken. De regisseur, Jean-Pierre Jeunet, deed onlangs echter een grote onthulling: Amélie is meer dan een charmante serveerster, ze is een KGB-spion.

Lees meer »

‘Sushiterreur’ in Japan: drie arrestaties nadat klanten voor de grap voedsel op lopende band met speeksel besmeuren

Een ‘grap’ die enkele Japanse jongeren uithaalden in een sushirestaurant is uit de hand gelopen. Op een video is te zien hoe een jonge klant voedsel dat via een lopende band passeert, besmeurt met zijn speeksel. De choquerende beelden gingen viraal en inspireerden andere onhygiënische grappenmakers. Er zijn inmiddels drie aanhoudingen gebeurd in wat online de hashtag ‘sushiterreur’ meekreeg.

Lees meer »

‘Fair Trade’-collega’s Peter Van den Begin en Peter Van de Velde opnieuw herenigd: “Publiek met koptelefoons zag ik eerst niet zitten”

Morgen gaat in het popuptheater van Studio 100 in Puurs de langverwachte musical ‘Red Star Line’ in première. Spannend voor de hele cast uiteraard, maar toch zeker voor acteur Peter Van den Begin, want het is al dertien jaar geleden dat hij nog gezongen heeft in een grote productie. “Spannend ja, maar stress nee”, vertelt hij aan Jarne. Peter Van

Lees meer »

Vlaams Parlement keurt kader voor afstandsonderwijs in secundair goed

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader goedgekeurd dat afstandsonderwijs of hybride onderwijs in het secundair onderwijs structureel verankert. In dat kader is er ook een bovengrens voor het aandeel afstandsonderwijs vastgelegd. Voor de eerste graad gaat het om maximaal 20 procent van de tijd, voor de tweede graad om maximaal 30 procent en voor de derde graad om maximaal

Lees meer »

LIVE GENT-WEVELGEM. Interessant groepje na eerste passage over de Kemmelberg: Laporte, Mohoric en Pedersen mee

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Frankrijk maakt zich op voor week vol protest tegen pensioenhervorming: vanaf vanavond al wegblokkades mogelijk

In het kader van het protest tegen de Franse pensioenhervorming, zijn er vanaf zondagavond acties mogelijk in de transportsector in Frankrijk. De vakbonden FNTL en FO/UNCP hebben in een persbericht de vrachtwagenchauffeurs opgeroepen om vanaf 22 uur het werk neer te leggen. Ook bij het energieconcern Electricité de France (EDF) werd het werk dit weekend voor een deel stilgelegd. Volgens

Lees meer »