Nieuwsfeed

Gepensioneerden openden ‘Villa Vip Bredene’, een zorghuis voor tien volwassenen

Vandaag was het opendeurdag in Villa Vip in Bredene. Jef Castelein en Leslie Maertens begonnen in 2018 met hun zorghuis toen ze met pensioen gingen. “Omdat zorgen toch wel heel veel betekent voor ons”, vertelt Castelein.

Krantenkoppen in België

Brazilië in de ban van diamantaffaire: kreeg de vrouw van Bolsonaro juwelen van 3 miljoen euro van Saudi-Arabië?

Jair Bolsonaro (68), de voormalige Braziliaanse president, zal eind deze maand terug naar zijn land keren na een zelfopgelegd ballingschap in de Verenigde Staten. Hij wil zich verdedigen tegen beschuldigen over rellen in de hoofdstad na de presidentsverkiezingen, maar er loopt momenteel ook een onderzoek naar de man over een koffertje met juwelen ter waarde van 3 miljoen euro.

Lees meer »

Chinese president Xi vertrokken uit Moskou

De Chinese president Xi Jinping heeft Moskou vanochtend verlaten na een tweedaags bezoek aan Rusland. Dat melden Russische persagentschappen. Met het bezoek wilden Peking en de Russische president Vladimir Poetin de banden versterken.

Lees meer »

PORTRET. Tv-maker Luc Vrancken was bij elk schermgezicht graag gezien: “Ook al had je een rotdag, Luc zorgde voor een smile op je gezicht”

‘The Voice’, ‘Idool’, ‘X-Factor’, ‘Tien om te zien’, ‘Wie wordt multimiljonair’. Het zijn maar enkele van de vele topprogramma’s die Luc Vrancken in goede banen leidde. De geliefde tv-producer – in 2005 even nationaal nieuws na de Gouden Schoen – wijdde zijn leven aan glanzende studiovloeren, maar werd getroffen door het noodlot.

Lees meer »

Chris (62) werkte als ‘meewerkend echtgenoot’ maar raakte pensioenrechten kwijt door scheiding: “Van 500 euro per maand kan niemand rondkomen”

Apotheker Chris Bulteel (62) uit Tienen heeft volgens MyPension recht op een wettelijk pensioen van… 502 euro. Dat is het gevolg van zijn jarenlange statuut als meewerkende echtgenoot in combinatie met een scheiding en tweede huwelijk. Hoe komt het dat je pensioenrechten kan kwijtspelen bij een scheiding?En wat als je later hertrouwt? Pensioenexperte Ria Janvier (UAntwerpen) analyseert het verhaal van

Lees meer »