Nieuwsfeed

Gert Verhulst mikt op het allerhoogste met zijn ‘Red Star Line’: “We dromen van Amerika”

Gert Verhulst kan terugblikken op een geslaagde première van ‘Red Star Line’, de nieuwste musical van Studio 100. Bij VTM Nieuws heeft de presentator het over zijn nieuwste creatie. Hij vertelt waarom de show zo actueel is, dat ze nog spectaculairder is dan ‘40-45′ en wat de ambities zijn. Zo blijkt de musical al zo goed als zeker verkocht aan Nederland, maar Gert en co. mikken op het allerhoogste. “We dromen van Amerika.”

Krantenkoppen in België

Raffinaderijen geblokkeerd door protesten tegen pensioenhervorming in Frankrijk, maar geen tekorten

Brandstoftransporten worden bij de raffinaderijen in Frankrijk vandaag nog steeds geblokkeerd door protesten tegen de pensioenhervorming in het land. Er zijn evenwel geen tekorten in de tankstations, zo meldt de sector. “De boodschap is dat er geen bevoorradingsproblemen zijn en dat de situatie aan het verbeteren is” ondanks de protestacties, aldus Olivier Gantois, voorzitter van sectororganisatie Ufip Energies et Mobilités.

Lees meer »

‘Everything Everywhere All at Once’ gróte winnaar, Brendon Fraser verrast: alles wat je moet weten over de Oscarshow van 2023

Vannacht werden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. ‘Everything, Everywhere, All At Once’ bleek de grote winnaar van de avond, met zeven beeldjes, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, en Beste Actrice. ‘All Quiet On The Western Front’ volgt op een afstandje, met ‘slechts’ vier van de 9 nominaties op zak. Geen

Lees meer »

Griekse stationschef treinramp blijft langer in de cel

De stationschef van het spoorwegstation van Larisa in Griekenland blijft in afwachting van zijn proces vastzitten, heeft zijn advocaat zondagavond laten weten. De 59-jarige man is volgens gerechtelijke bronnen in Griekenland aangeklaagd voor zijn vermeende rol bij de “dood van een groot aantal mensen”. Volgens de Griekse wet staat op dat misdrijf een straf van tien jaar tot levenslang.

Lees meer »

Digitaal paspoort met gegevens over oorsprong en traject van diamanten voorgesteld in Antwerpen: “Moet de markt transparanter maken”

Het Belgische softwarebedrijf iTraceiT heeft in Antwerpen een diamantpaspoort voorgesteld. Dat zorgt ervoor dat je als klant of handelaar de oorsprong en het traject van de edelstenen kent. Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne en de vraag tot een boycot van Russische diamant, is de vraag naar transparantie alleen maar prangender geworden, aldus het softwarebedrijf.

Lees meer »

Gegevens van Ferrari-klanten buitgemaakt na hack met gijzelsoftware

Gegevens van klanten van Ferrari zijn door hackers buitgemaakt, zo heeft het sportwagenmerk aan zijn klanten laten weten. Dat gebeurde tijdens een aanval met gijzelsoftware, waarbij hackers het computersysteem vergrendelen en pas weer vrijgeven als men losgeld betaalt. Dat is Ferrari niet van plan. Het Italiaanse bedrijf schakelde wel een cybersecurityfirma in naar aanleiding van de aanval.

Lees meer »

“Pano” onderzoekt medische behandeling van trans tieners: grote stijging aanmeldingen, maar ook discussie over juiste zorg

Alsmaar meer jongeren willen in transitie met mannelijke of vrouwelijke hormonen. Ook bij het Genderteam van het UZ Gent, zien ze een grote stijging in het aantal behandelingen van minderjarigen. In 2022 werden er 42 keer zoveel nieuwe trajecten opgestart als 15 jaar geleden, en 425 minderjarigen staan vandaag op de wachtlijst. Tegelijk worden Finland, Zweden en Engeland terughoudender omdat

Lees meer »

Inbrekers lokalen van jeugdbeweging Kuurne betrapt

De politie heeft vier inbrekers op heterdaad betrapt, toen ze aan het inbreken waren in de lokalen van de Chiro Sint-Michiel en de KSA in de Boomgaardstraat in Kuurne. Sinds begin deze maand is er in de streek al verschillende keren ingebroken in lokalen van jeugdbewegingen.

Lees meer »

Kan je je EPC-score met een klein budget verbeteren? En hoe verkoop je aan de maximale prijs? Reeks webinars beantwoordt alle vastgoedvragen

Wie vastgoed bezit of wil kopen, zit met een hele reeks vragen. Van een investeerder die gaat verhuren, over een jong koppel dat energetisch wil verbouwen tot een eigenaar die zelf zijn huis van de hand wil doen. Volgende week geeft Vastgoedgroep Dewaele een antwoord op alle mogelijke vragen in zestien webinars tijdens hun allereerste Nationale Vastgoedweek.

Lees meer »