Nieuwsfeed

Inès van den Kieboom (92) debuteert bij Tim Van Laere Gallery: ‘Na een paar uur schilderen verga ik van de pijn. Maar je ploetert voort’

.

Krantenkoppen in België

Nieuwe tv voor 700 euro? Met deze vijf toppers kan het: “Dit toestel biedt veel waar voor zijn geld, maar hou rekening met opdringerige reclame”

Voor de nieuwste oled-tv met een superieure beeldkwaliteit tel je al snel meer dan 1.000 euro neer, zeker als je ook wilt dat hij wat groter uitvalt dan je computerscherm. Lang niet iedereen kan of wil echter zoveel geld uitgeven aan een televisie. Expert Eric van Ballegoie van Technologiesite Tweakers gaat daarom op zoek naar vijf 55″-televisies die minder dan

Lees meer »

Kan je je EPC-score met een klein budget verbeteren? En hoe verkoop je aan de maximale prijs? Reeks webinars beantwoordt alle vastgoedvragen

Wie vastgoed bezit of wil kopen, zit met een hele reeks vragen. Van een investeerder die gaat verhuren, over een jong koppel dat energetisch wil verbouwen tot een eigenaar die zelf zijn huis van de hand wil doen. Volgende week geeft Vastgoedgroep Dewaele een antwoord op alle mogelijke vragen in zestien webinars tijdens hun allereerste Nationale Vastgoedweek.

Lees meer »

“Dringend bericht. Er was een aanval”: Russen krijgen valse waarschuwing voor nucleaire raketaanval te zien op tv

Donderdagavond kregen heel wat Russen op hun beeldscherm plots de waarschuwing te zien dat er een nucleaire raketaanval gepleegd was op Rusland. De valse waarschuwing werd de wereld ingestuurd door hackers die de Russische staatsmedia, zowel tv als radio, hadden overgenomen. In het bericht werd verteld dat mensen zich naar schuilkelders moesten begeven, jodiumpillen moesten innemen en gasmaskers moesten dragen.

Lees meer »

Beringen bindt samen met drie buurgemeenten de strijd aan tegen huisjesmelkers

De stad Beringen gaat samen met de buurgemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg strenger toekijken op het verhuur van kamers. Wie in de 4 gemeenten nog een kamer aan niet-studenten wil verhuren, zal voortaan aan enkele veiligheids- en kwaliteitsnormen moeten voldoen. De 4 gemeenten hebben samen een reglement voor kamerverhuur goedgekeurd. Een woning ombouwen tot kamers om te verhuren zal ook

Lees meer »

Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-acteur Donald Madder: “Ik wou mijn vader niet via tv leren kennen”

“Ik heb nooit een papa gekend.” Zeno Madder (26) uit ‘Bestemming X’ moest op vijfjarige leeftijd afscheid nemen van zijn vader, Donald Madder, bekend om zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’. In ‘Dag Allemaal’ vertelt Zeno hoe het was om op te groeien zonder papa, en hoe hij zijn dood een plaats heeft kunnen geven. “Hoe goed m’n moeder en

Lees meer »

Honderden demonstranten protesteren in Kenia tegen president, regering en hoge levenskosten 

Honderden demonstranten zijn op straat gekomen in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, om te protesteren tegen de Keniaanse regering, de president, en de hoge kosten door inflatie. Demonstranten trekken richting de verblijfplaats van de huidige president in Nairobi. Meerdere demonstranten zijn gearresteerd, onder wie minstens vier leden van de oppositiepartijen. De politie zette al het waterkanon in, vuurde traangas en

Lees meer »

Na de ophef rond behandeling borstkanker: “We zien nu dat de ziekenhuizen de waarheid soms anders verpakken”

Het borstkankeronderzoek van het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg maakt pijnlijk duidelijk dat patiënten in ons land niet altijd de beste zorg krijgen. Speelt dit ook bij andere aandoeningen? En waar vind je pakweg de lijst met erkende hartcentra? “De overheid heeft nog veel werk om meer transparantie in te brengen”, zegt professor Dirk Devroey (VUB). We vroegen hem hoe je

Lees meer »

Johan Museeuw in ‘Humo’ over zijn zwartste periode : “Ik stond met mijn auto voor het kanaal. ‘Ik rij erin’, had ik beslist”

In 2007 was er zijn moedige dopingbekentenis waarna een moeilijke periode volgde. Nu vertelt Johan Museeuw (57) voor het eerst ook dat hij enkele jaren later nog veel dieper heeft gezeten. De drievoudige winnaar van zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix speelde zelfs met de gedachte zich van het leven te beroven, zo vertelt hij in ‘Humo’.

Lees meer »