Nieuwsfeed

KIJK. Voorbijganger filmt hoe muizen door KFC-filiaal lopen: “Daar zet ik geen voet meer binnen”

Misschien minder goed nieuws voor (trouwe) fans van KFC in hartje Leuven, want blijkbaar lusten ook muizen graag gefrituurde kip. Een alerte passant filmde hoe meerdere diertjes door het gesloten filiaal van de fastfoodketen trippelden.

Krantenkoppen in België

Investeren in vastgoed: kies je best een appartement of huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”

Zo’n 20 tot 30 procent van de vastgoedkopers zijn investeerders die een pand willen verhuren. Hoewel er ook steeds meer huurders op de markt komen, is lang niet iedere vastgoedinvestering een succesverhaal. Koop je best een huis of appartement? Met welke troeven kan je de huurprijs optrekken? En hoe zorg je ervoor dat je zelf zo weinig mogelijk tijd aan

Lees meer »

Saartje Vandendriessche doet aan ‘intermittent living’: “Het maakt je lichaam sterker en krachtiger”

Saartje Vandendriessche (48) vertelt in Play Café over haar levensstijl. Ze doet namelijk aan ‘intermittent living’. “Je dient hierbij kortstondige stressprikkels toe aan je lichaam, waardoor je lichaam oplossingen moet zoeken en op die manier sterker, vitaler, gezonder en energieker wordt.” Deze prikkels kunnen onder meer koude-of warmteprikkels zijn, zoals het nemen van een ijsbad. Meer uitleg en informatie over

Lees meer »

Bijna dubbel zoveel GAS-boetes voor zwerfvuil en sluikstorten uitgeschreven

Het aantal GAS-boetes dat door steden en gemeenten in 2021 werd uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten is sterk gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Freya Perdaens (N-VA ) heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Daar waar het in 2020 nog ging over 6.782 overtredingen, was dat in 2021 al

Lees meer »

Voor het eerst komt er een Olympische Spelen voor e-sports: “Te kleine en onbekende games geselecteerd”

De eerste Olympische Spelen voor de e-sports zullen in juni plaatsvinden in Singapore. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag de 9 sporten of games bekendgemaakt waarin de medailles verdeeld zullen worden. Maar niet iedereen staat te wachten op zo’n evenement. Steven Leunens, die 20 jaar actief is in de e-sports vertelt in “VRT NWS laat” waarom dat zo is.

Lees meer »

Ed Sheeran vond zichzelf ‘superdik’ en ontwikkelde gevaarlijke eetstoornis: “Ik kon niet stoppen met overgeven”

Ed Sheeran (32) ging in een recordtempo van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu voor het eerst openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. Ongemakkelijk om over te praten, zegt

Lees meer »

Vaste benoemingen binnen Vlaamse overheid grotendeels op de schop

Vanaf 2024 zal de Vlaamse overheid personeelsleden niet meer vast kunnen benoemen. Zo berichten De Tijd, De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. Afgelopen week bereikte minister van Bestuurszaken Bart Somers (Open VLD) een akkoord over de afschaffing van vaste benoeming bij de Vlaamse overheid. Het besluit maakt deel uit van het sociaal akkoord voor 2022-2023 dat maandag ondertekend wordt.

Lees meer »